Kadınlar Erkeklerden Daha Az Maaşa Çalışıyorsa Neden Şirketler Kadın Çalışan Aramıyor?
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      arasulusoy
      DİSK'in 19 Eylül 2020 tarihli raporuna göre kadınlar erkeklere göre 3'te 1 daha az maaşla çalışıyor. Yani bu ne demek? Ortalama 12.000 TL ile herhangi bir işte çalışan erkek yerine bir kadın o işte çalışırsa 8.000 TL alıyor. Tüm dünyada cinsiyetler arası gelir adaletsizliğinden bahsediliyorken, şirketler kadın çalışan alarak çok çok fazla maliyet tasarrufu yapabilecekken neden buna başvurmuyorlar, var mı mantıklı bir açıklaması?
      http://disk.org.tr/2020/09/gender-pay-gap-in-turkey-women-earn-a-third-less-than-men/#:~:text=In%202019%2C%20the%20average%20per,was%2031%20percent%20in%202019.
      DİSK raporu
        kania_
        Yanlış anlamayın ama bence en çok suriyeli iş buluyo çünkü hem az maaşa çalışıyolar hemde her yeni doğan çocuk için maaş alıyolar
          bosadam
          Kadın işinde iyi de olsa hep az maaş alıyor az olana tamam diyor. Benden iyi o işi benim yarı fiyatıma yapıyor ama iş bana geldi. Bunda tek özelliği güzelliği olan kadınların iş hayatında magdur ettikleri insanlardan kaynaklı bir algı oldugunu düşünüyorum. Ve tabi ki kadınlar ne kadar iyi olduklarını bilmiyorlar bu da büyük bir etken.
            seenalby
            Çünkü zaten kadın çalışanına erkek çalışanından daha az ücret veren bu zihniyettekiler kadınların evde oturup kocasının eline bakmasını doğru buluyorlar. Kadına ekonomik özgürlük verirlerse sonra nasıl ezecekler bunu düşünüyorlar.
              meyvesebze
              Öffff yapacainiz yorumun!O öle bisey degil..
                kisi
                Çünkü tek değişken o değil.
                /
                0

                Tarihe Göre

                İçerik bulunamadı.