Bazen Bir İnsanın Dediği Şey Aklımda Kalıyor
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      me_out_bye
      O an o kadar önemli gelmesede yada hoşuma gitmiş olabilir, bir şekilde bir bağ kuruyorum sanırım bu bana çok anlamlı çok ince çok samimi çok masum yada ben gibi yada akıllıca iyi bir cümle öğrenmem gereken bir şey güzel bir söz ya da sözle alakası yok ama o dediği için ona önem verdiğim için (hepsi olabilir?) böyle o söz aklımda kalıyor ? Ama yok, cidden söylenen şeyde özel. Gidip patates cipsi dediği şeyde yok yani aklımda bu sözler arasında. Sizce bu normal mı? Kötü bişey mi? Aşklada bağlantılı olabilir mi? Bazı sözler bi kaç karşı cins tarafından söylenmiş. Mesela dün değil evelsi gün ne yediğimi ne yaptığımı sor onuda bilemem. Mesela yıl olmuş yıllar olmuş duruyorum böyle birden aklıma o sözü geliyor ? Yoksa bu özlem mi? O kişiyi ya da o günleri o hislere özlem ve o kişiyle başka anım olmadığı için hatırlayabilecek ve bana onu hatırlatacak bir şey ? = Birden bire o sözü ya da o an ona ait hissettiğim bişe onun bi özelliği ona şöyle dediğim şey mi aklıma geliyor ? Birden sözü aklıma geliyor. Hatta bu duymadığim bişe sadece okuduğum bişe olsa bile neredeyse sanki onla konuşmuşuz ondan duymuşum gibi onun sesiyle veya o kişilere mi ait bilmem bir sesle resmen o cümleyi anımsarken duyuyorum biri söylüyor içimden söylüyorum veya ben söylerken ama ben değil onun sesi o söylüyor sanki. Böyle acayip bir his. Galiba bayağı yalnızım lol, yalnızlıktan mı? Heralde günlük yaşayan süper aktif olan insanlar her an bi işle meşgul olup bişe yaşadıkları için böyle eski şeyleri beyinleri tekrar tekrar önlerine koymaz heralde unuturlar çok önemi yoksa? Yoksa oluyor mu herkese olur mu bu? Sizden ne haber? Son ihtimal heralde iyice cozuttuk he artık ? Düşünce yapım normal değil ? Takılı mı kalıyorum? 🤔 E) Şıkkı hepsi olabilir. Mesela bi düşündüm çok fazla erkeğin dediği yok kızlarla alakalı. Ama erkekte var evet yok değil ama en çok kadınlara ait sık sık gelende kadınlara bi kaç kadına ait. Özlem olabilir. Erkeğinkide yine değerli demişim yada benim işime yarayacak öğrenmek gerek böyle dedi öyledir öyle olması gerek diye var öyle bişede. Nadir geliyor. Kenarda duruyor. Sık gelenler sorun. Bu konuyu açma nedenim tel elimde google dolaşırken yatakta uzanırken az önce gelmesi. Bi kadına ait. Yarın işe gitcem sabah 8-4 Oturmuşum şimdi yarın işi düşünmeli, onun sözü geldi aklıma şimdi? Bak şimdi? Alakalı herhangi bişe yaptıgımda yok alakasızken yani bişe yapıp bişeyi hatırlatan anımsatan bişe olurda olmasıda gerekmiyor. Dümdüz duruyorum dümdüz dururken boşlukta sessizlikte pat bi cümle. Ben bundan ne kadar (bana benzer?) ya da (iyi?) (değerli?) olduğunu mu tanımlıyorum iddia ediyorum acaba? Sonra ona özlem olunca o nasıldı neydi ? Beyin bana bunu mu hatırlatıyor önüme kokuyor ? Al o buydu diye. Kişiyi unutuyor ya da onun hakkında bişe yok fazla öyle bi sözünü o diye kodluyor ondan mı durduk yere birden bi söylemi geliyor aklıma? Herlde. Niye şimdi bana random bi muhabbete dediği şey simdi az önce o söylemiş gibi sesli söyler gibi aklıma geldi?¿ 🤔
        iikuuj
        Anlattığın şey düşündüğün her şey olabilir ama bana göre kendininde dediğin gibi o anı tekrar yaşamak için duyulan özlem sana o sözü hep hatırlatıyor. Şahsen banada olur bazen, durduk yere bir denilen bir sözü veya bir bana karşı yapılan nazik davranışı hatırlar o anda kilitli kalıp sanki o anı yeniden yaşıyormuşum gibi heyecanlanırım birde.. Ve ben kesinlikle o gün ki yaşantımı özlerim o zaman o söz aklıma geldi mi yani… Onun haricinde durduk yere hayatımda önceden çok anlam taşımış kişileri (ama kaç aydır hiç aklımda olmayan kişiler bunlar) rüyamda görüp duruyorum ne alaka onuda çözmüş değilim tam. Ve bazen arka arkaya hep aynı kişileri görüyorum günlerce ki bazen o kişilerin geçmişte anlamı olmuş olsada başkalarına nazaran o kadar büyük bir anlamı yinede yok. Kafam karışık uyanıyorum düşünüyorum acaba o kişiye rastlıyacak mıyımda rüyama çıktı veya o şahısın diline düştümde öyle mi oldu veya bastırılmış duygularım mı bunlar yada daha çok pişmanlıklar mı bazı şeyleri o zaman farklı yapmamış olmanın
          trueliving
          canım bu kadar uzun yazmak zorunda mısınız anlamadım , vallahi okuyamıyorum ya
            marvelhulk
            çok uzun bir yazı be kardeşm
              lellu
              İbocan niçin bu kadar uzun yazıyorsun ya 😏
                sairsel
                Bugün okudum bunu: Sevdiğin insanlara karşı zor olmamak için o kadar basitleşiyorsun ki, sana değer vermeye gerek duymuyorlar.
                  esseref
                  takıntılı olmak o kadar iyi değil galiba
                    thetalentedmrripley
                    Kızım 4 yaşındaydı. Sabah benden önce uyanıp çekmeceden tatlı kaşığı almış, buzdolabından da puding almış paketini açıp salonda yiyor. Ben kalkıp salona girdiğimde bana bakıp 'baba bak kızın ne yiyor' diyerek gülümsedi. Nasıl mutlu oldum, nasıl gözlerim doldu anlatamam. Ara ara aklıma gelir ve her seferinde yine mutluluktan gözlerim dolar, ölene kadar da unutamam o cümleyi. Ya da eski eşimin ayrılık sürecinde ve sonrasında sırf beni yaralamak için sarfettiği bazı zalimce sözler var ki sanırım hep kalbimde bir yara olarak kalacak. Çok sonraları o süreçte yaşadıklarımı hak etmediğimi defalarca dile getirmiş olsa da ne o bir kaç cümleyi bir daha ona hatırlatırım ne de unutabilirim.
                      iceel
                      Uzun yazmanız sorun değil de düşünce akışını doğrudan parmaklarınızın ucuna geldiği gibi kelimelere döktünüz sanırım. Bu nedenle bazı cümleler çok karmaşık ve anlaşılmaz olmuş ama sanırım ana fikri anladım. Beynimiz uzun zaman önce olan birşeyi bize hatırlatıyorsa o bilgiyi işlemiş demektir. Yani analiz etmiş, kıyaslamış, bağlantılar kurmuş, tekrar etmiş ve onu belli bir kodla organik bir yapıya dönüştürmüştür. Bilgiyi hatırlamayı sağlayan şey beynimizin ona atadığı koddur. Bu kod belirli bir ses, görüntü, kelime vs. olabilir. Bu kodların en güçlülerinden biri kokudur. Bir olaya şahit olurken ortamda belirgin bir koku varsa olay hafızanıza o kokuyla işlenir. Böylece kokuyu algıladığınız zaman anı hemen canlanır. Sizde durum sanırım söylediğiniz gibi "özlem". Zihniniz o anıyı özlem duygusuyla kodlamış. Herhangi bir şeye özlem gibi bir duygu hissettiğinizde beraberinde o spesifik anı da zihninizde canlanıyor. Farkında olmasak da bunu hepimiz yaşıyoruz ve bu çok sağlıklı birşey.
                      /
                      0

                      Tarihe Göre

                      İçerik bulunamadı.