1.Geleneksel İltifat Yarışması
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      _sofia_
      Nâzım Hikmet Piraye'ye yazdığı mektubu şöyle bitirir: "Senin bana nasip olman, şahsi hayatımın en değer biçilmez talihidir." Haydi Yiğidolar, Sevdicekler, İçinde bir şair besleyen, yürek titreticiler! Sevgiliye, hayâli kurulana, en beğenilene öyle bir iltifat edin ki onu kısım kısım kıskanalım.
        buse01
        “Gece nasıl sabahı bekliyorsa aydınlanmak için ben de seni öyle bekliyorum.” "Sonra mucize diye bişeyden bahsettiler gözlerin geldi aklıma" "Bağımlılığın iki türü var zararlı ve zararsız sen zararsız olansın" "Sesiinn her konuştuğunda an itibariyle ülke genelinde sıcaklık artışına sebep oluyor"
          -lucy-
          "Her şey" var ya hani? İşte o sensin..😍 Lahmacunumun yarısını verebileceğim tek insansın..🔥
            imailahorsilahh
            Kahve gözlerinin daldığı yerleri kestirmeye çalışırken kirpiklerim mahçup olurdu. 😪 Anılaağğrrr, ne gerek vardı ki?
              tsukyomi
              Herkesin beğenebileceği türden değildir benim sevgiliye ettiğim iltifatlarım, dümdüz etmem. Romantizmden fersahlarca uzaktayım maalesef. Ama Divan edebiyatı düşkünüyüm lanet olsun, arada patlatırım bir iki beyit. En son Kırım'dayken Nef'i'den seslenmiştim dışarıda atan kalbime; ''Bir nefesçik olsun o güzel yüzünü görmek için bin canım olsa da kurban etsem yeridir. Kalp ne zamandır senin arzunla yana tutuşa esirin oldu.'' Neyse ki artık Divan Türkçesini anlayabiliyor. Yani kendisi karşısındaki acizliğimi ve divaneliğimi gayet iyi anlayabiliyor artık. Sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim 🚬
                imcherry_
                çoksel yürürüm birincilik kesin benim sjdjjsjfjs Tanrı seni yarattı, seni görenler sanatı... Yüzün yüz kitap unutturur... Güzellik gören gözde değilmiş, seni göremesem bile çok güzelsin Beş duyumun beşine de hitap ediyorsun 'Yazmak için yeni bir kalem verildiğinde insanların %97'si ilk kendi adını yazıyormuş.' Ben senin adını yazıyorum Yahya Kemal bir kelime için 25 sene bekletmiş şiirini, sen o kelimesin... "Bir şey yok sesinin kölesi olduğum için aradım." Güneş doğuyor... Belki de sen gülüyorsun. Bunu ayırt edemiyorum Sen benim yemeye kıyamadığım karamelli bitter çoklatımsın...
                  asit
                  Şımaran sevgiliye ; 'Senin şımarmanda benim için hiçbir zaman mahsur yoktur. Zira yerini seven çiçeğin coşkusu seyredilmeye değer.' (Veee pizza bir saat içinde önüne gelir)
                    patiklipengui
                    Nazan Bekiroğlu'nun -Kelime defteri- kitabında bir arkadaşının dedesi ve ninesinin Osmanlı Türkçesi mektuplarını okurken rastladığı cümlelerdir. Dede evlendikten hemen sonra askere gitmek mecburiyetinde kalmış. Hep mektup gönderirmiş memlekete. Ama karısına utancından yazamazmış. Onca mektup arasından iki mektubu karısına hitaben yazmış. Bu mükemmel cümlelerde o iki mektuptan birinde yer alıyor. Keşke hikâyenin sonu da bu cümleler gibi güzel bitseymiş.
                      gregory_
                      Yapmayin bunu ya bu isler yasanan ana göre olur burdan sadece cok siradan kalir hersey, o an icinden gelen en güzelidir ve dogrusudur.
                        myheartofstereo
                        Bir gülüşün vardı... ay görse kıskanır, güneş görse özenir...
                          nickiharuto
                          "Sen sanatçı olmadığını mı iddia ediyorsun" dedi bilge kişi. Adım adım,Kısım kısım ,an be an icra ettiği sanat eserine bakarken.
                          /
                          0

                          Tarihe Göre

                          İçerik bulunamadı.