Zihnin Güvenlik Sistemi Olsaydı Söker Atardın...
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      marmarian
      Bilim Korku ve endişelerimizin %95’inin gerçekleşmediğini söylüyor. Yani zihnimiz %95 oranında yanlış alarm veriyor ki eğer zihnimiz güvenlik sistemi olsaydı 3 gün sonra söker atardınız... Oğlum üşütürsün üzerine bir şey giy diyen annenin her 100 söylemesinden sadece 5 tanesi gerçekleşiyor. Yani tesadüf. Ama anne o %5lik isabeti mutlaka delil olarak kullanıyor. Oysa 95 yanlış alarm güvenilmezlik için çok ciddi bir oran... 100 rotadan 95’ini yanlış gösteren bir navigasyonu telefonunuzda kaç gün tutardınız? Her söylediğinin %95’i asılsız çıkan çok sevdiğiniz birini tedavi olması için kliniğe yatmaya ikna etmek için kaç gün beklerdiniz? Zihnimiz neden %95 oranında asılsız şüphe ve korku üretiyor? Amigdalalarımız neden bu kadar şizofrene bağlıyor? Düşün! Senin sürekli tekrar eden korku, kuşku ve kaygıların neler ve zihnin bu korkularının yüzde kaçında haklı çıktı? Ya da etrafında sürekli olasılık dahilinde olmayan korku ve kaygı üretenler oluyor mu? Mesela “kızım sakın tanımadığın insanların uzattığı kokayı içme ilaç katarlar” diyen bir annen oldu mu ☺️ Zihnine güvenmeden önce tekrar düşün!
        absurdizm
        canım %5 olduğu halde millet anksiyeteden, bilmem neden kafayı yiyorsa pekte gerek yok sanki %95lik kısma? çok fazla düşünmeyin olsaydı olurdu
          dr_manhattan
          Davranışlarınıza yön veren, bağlı olduğunuz değerleri değiştirmek istiyor musunuz? değişen şartlar karşısında bu değerler de değişmelidir çünkü. bazen bu değerler öyle taşlaşmıştır ki bunları değiştirmek, yenisini benimsemekten çok daha zor hale gelir. bu durumda insan, o değerlerle arasındaki bağlantıyı koparır ve değişir. işte böyle bir şeydir.
            patronicee
            Korku ve endişelerimizi olasılığa dökersek eğer ciddi oranda yanılma payları doğar. Ben güvenlik sistemimi 3 gün bile bekletmezdim belki. İnsanlar hakkında aşırı yanılıyor olmam bunun net ispatı. Zihnim kaygılarını %20 lerinde haklı çıktı. Beni hep yanılttı veya şaşırttı.
              nickiharuto
              Hayatta kalma iç güdüsü %95 oranında yanılıyor olsa da, seni hayatta tutmak için ciddi çalışıyor demektir. Güzel başlık. Ellerine sağlık. Bu tür başlıklara bir iki kişi ilgi gösterir. Yılmadan devam etsen ne güzel olur. %95 ilgi göstermese de %5 i takip ediliyorum diyerek kanıt olarak göster.
              /
              0

              Tarihe Göre

              İçerik bulunamadı.