Vatan Bilgisayar’a Üye Olan 27 Bin Kişinin Bilgilerinin Çalınması
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      dio-gundem
      Vatan Bilgisayar'ın Kişisel Verileri Koruma Kurulu'na yaptığı bildirime göre Vatan Bilgisayar'ın internet sitesine üye olan 27 bin 143 kişinin kullanıcı adı ve şifrelerinin çalındığı ortaya çıktı. Kişisel Verileri Koruma Kurulu'nun internet sitesinde yer alan Vatan Bilgisayar'ın
      https://www.kvkk.gov.tr/Icerik/6821/Kamuoyu-Duyurusu-Veri-Ihlali-Bildirimi-Vatan-Bilgisayar-Sanayi-ve-Ticaret-AS
      açıklamasında
      , "ihlalin; başka bir kaynaktan elde edildiği değerlendirilen kullanıcı adı (e-posta) ve şifrelerin veri sorumlusunun internet sitesinde geçerli olup olmadığının denenmesi sonucu, başarılı olan kullanıcı adı ve şifrelerin bir web sitesinde yayınlanması şeklinde gerçekleştiği, *Giriş denemelerinin vatanbilgisayar mobil arayüzünde kullanılan bir web servis altındaki api ile programatik olarak denendiği, *İhlalin 05.10.2020 tarihinde saat 01.30'da gerçekleştiği ve bir güvenlik firmasından gelen uyarı e-maili ile 05.10.2020 tarihinde saat 17.04'te tespit edildiği, *İhlalden etkilenen kişisel verilerin
      www.vatanbilgisayar.com
      www.vatanbilgisayar.com
      üye kullanıcı adı (e-posta adresi) ve bu kullanıcıların
      www.vatanbilgisayar.com
      www.vatanbilgisayar.com
      ’da yer alan şifreleri olduğu, *İhlalden 27.143 vatanbilgisayar.com üyesinin etkilendiği, *İlgili kişilerin veri ihlaliyle ilgili olarak kisiselverim@vatanbilgisayar.com uzantılı e-posta adresinden bilgi alabileceği ifade edildi.
        cansevim
        Kanunu alt iştirak bir kaç bilgisayarcı ve amcasının oğlu bir kaç avukata yaptırırsan olacağı bu zaten. Vatan Bilgisayar 2019 aralık ayında KVKK uyum sürecini tamamlamıştı sözde. Daha kanunun teknik şartları netleşmeden firmalara ceza yazmaya başladılar, olan yine kullanıcıya oldu. yukarıdaki açıklamanın 2. maddesiyle ne de güzel sıyrılmışlar... geçmiş olsun mağdurlara. Teknik şartlar detaylanmadığı sürece kaç API vakası daha yaşanır belli değil. 20 milyon TL ye kadar ceza yazarız diye vızır vızır denetim yaptılar ama bu durumda başını alırlar afedersin.
          peripedia
          Ben artık hiçbir markanın kişisel verileri koruduğunu düşünmüyorum. Datalar alınıp, satılan ticari bir nesne haline geldi maalesef. Şimdi anlamsız mesajlarla, aramalarla uğraş dur.
            mervenizz_
            HAKSIZLIK ARTIK DİO DA ADALET İSTİYORUZ! Benim yaptığım başlıklar 400 like alırken sizin yaptığınız başlıklar 4 yorumda popülere giriyor. Diocuğum hayata 1-0 önden başlamışsın.
              who_am_i
              Bana ne
                paarantez
                Sadece mağazalar mı, markalar.. Her şeyimiz takip ediliyor bence...
                  roar
                  Artık kişisel bilgilerin parayla satıldığına o kadar eminim ki ister çalınsın ister satılsın gerçekten umurumda değil. Yani koskoca teknoloji firmasının hesapları çaldırması ironik. Bunun güvenliğini sağlayacak bir alt yapınız yoksa çok da uğraşmayın kapatın firmayı olsun bitsin. Online olarak alışveriş yapmamam gerektiğini tekrar tekrar anlıyorum.
                    plazacalisani
                    Sanki ilk defa takip ediliyor. Bir yerlere üye olurken bile milyon tane izin veriyoruz farkında olmadan.
                    /
                    0

                    Tarihe Göre

                    İçerik bulunamadı.