43
25 Mar 2022
İçimizdeki Canavar
Size de oluyor mu bilmiyorum ama bazen benim içimden resmen bir canavar çıkıyor. Ben bile tanıyamıyorum kendimi ve çok kötü hissediyorum çok pişman oluyorum. Normalde öyle zararlı biri değilim aslında ama işte... Neden böyleyim bende bilmiyorum.
Olay şu: Benim 8 yaşında bir kardeşim var ve aramız pek iyi değil. Çocuk resmen bana düşmanıymışım gibi davranıyor. Bugün beni aşırı derecede sinir edecek bişey yaptı hem babamla da aramı bozdu ispiyonculuğu sayesinde. Bende çok sinirlendim ve uygun bir anda onu bir köşeye sıkıştırıp boğazını sıkarak "bir daha benimle ilgili şunları şunları yaparsan ve beni sinir edersen hiç acımaz öldürürüm seni, hapse girmek de umurumda değil!" dedim ve bunu söylerken gerçekten ciddiydim.
Yani biraz daha ileri gitse bunu yapabilecek kadar öfkeli hissetmiştim. Ama şuan düşündüğüm de o daha 8 yaşında bir çocuk ve öz ablasının boğazını sıkarak ona böyle şeyler söylemesi onun üzerinde ciddi bir tramva yaşatabilir. Ben olsam kötü etkilenirdim.
Aslında bu ilk değil. Bazen böyle şeyler yaptığım oluyor (hatta bıçak ve silah gibi şeylerle de olmuştu) ve kısa bir süre sonra çok büyük pişmanlık yaşıyorum ama iş işten geçmiş oluyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Dediğim gibi gerçekten kötü bir insan değilim aslında kimseye zarar vermek istemem.
Oto kontrol.
Düşünceye yüklenin biraz.
Coprafyamızın insanı öyle aşırı duygusal buyüzdende pek mantıklı olamıyor. Bilinç ve mantık gelişirse otokontrolde gelişir.
Herkesin içinde öyle bir yan var önemli olan onu bastırabilmek. Bastıramadığını düşünüyorsan yardım alabilirsin.
ölmeyi bayılmak, öldürmeyi bayıltmak sanıyor bazı insanlar. şaka bir yana bu söylemler çocuklar üzerinde hatirı sayılır travma yaratır. unutulur der bazı akıl fukarası insanlar lakin psikolojik anlamda hiç öyle olmadığının türlü örnekleri mevcut. yaş kaç bilmiyorum ama öfke kontrolü çok önemli. aksi takdirde kınadığın 3.sayfa haberlerinden birinde yer alman hiçte olasılıksız değil. aman dikkat. çocuk dediğin sevgi ister, ozen ister, eğitim ister. şiddet değil!
Bu durum genelde insanın kadın cinsinde ayın belirli dönemlerinde 4-10 günlük periyotlarda gerçekleşir. Östrojen porgesteron testesteron dihidroepiandesteron tipi hipofiz-over aksı hormonlarının döngüsündeki değişimler neticesinde gerçekleşir. Tedavi edilebilir bir durumdur. İlişkilerdeki "ihanet" gibi olumsuz süreçlerin temelini oluşturmaktadır. Kadın türünün "ay ne var katlanıver" dediği ve sıklıkla dondurma, çikolata tükettiği bu dönemde erkek türü majezik kullanmak durumunda kalmaktadır. Yapmayın, kendinize eziyet etmeyin, öncelikle bırbır etmeyin, anladık, biliyoruz elinizde değil de, kalkıp bunu da gole çevirmeye çalışmayın, size nası eziyetse partnerinizede eziyet.
"E peki ulu manitu ne yapalım?" diye soracaksınızdır
cevaplayayın;
*döngünüzü bilin
*döngü başladığında erkeğinizi "aşko biraz gergin olabilirim seni seviyorum" gibi şefkatli tavırlarla yumuşatın, hatırlatın, alıştırın
*ilaçları var, bitkisel öneriler var ve faydalı, yani doktora gidin
bunları yapmayıp
ay benim hallerim dediğinizde
diğer kadınlar erkeğinizi kapmak için pusuda beklediğini unutmayın
diğer kadınlar istediği bir erkeği;
-mutsuz görürse
-bakımsız görürse
-üzgün görürse
üzerine atlar
"bu aralar canın mı sıkkın, konuşmak ister misin..." gibilerinden
beni dinleyin, ben dostum... Kızmayın... Hayır sonra buraya "erkek milleti oç hep aldatıyor adi pislik köpekler, hepsinin köküne kibrit suyu" türevinde başlıklar açıp duruyosunuz da ondan yani
mutlu kalın yoldaşlar
arada bana da geliyorlar ya tanıyamıyorum bazen kendimi depresif hallerde oluyor genelde
oluyor valla yalan yok zihnimden o fikirler nasıl çıkıyor şoka giriyorum... Bir süre boşluğa dalıyorum