Güne Bir Bilgi Bırak!
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      efesus_stone
      Mermer Modelleri Nelerdir? Mermer çeşitleri genel olarak 4 ana başlık altında değerlendirilir. Farklı kullanım alanlarını ve fiziki farklılıklar mermerin hangi alanda kullanılması gerektiğini belirleyen en önemli kriterdir. Bununla birlikte farklı renk ve sertlik özellikleri mermerin türünü belirlemede etkin rol oynamaktadır. Mermer çeşitleri denildiğinde ilk akla gelen mermer türlerini şu şekilde sıralamamız mümkün olacaktır; -Granit mermer -Oniks mermer -Traverten mermer -Klasik mermer Belirttiğimiz mermer türlerini birbirinden ayıran farklı jeolojik ve yapısal farklılıklar bulunmaktadır. Özellikle mermerin kalitesi ve çeşitliliğini belirmede incelenen bu yapısal özellikleri şu şekilde sıralamamız mümkün olacaktır. Mermerin jeolojik yapısına göre incelenmesi. Dokusu ve yapısına göre incelenmesi. İçinde barındırdığı mineral tanelerinin boyutlarına göre incelenmesi. Mermerin içinde bulunan mineral bileşim oranına göre değerlendirilmesi. Belirttiğimiz bu kriterler incelendikten sonra mermerin çeşitli ve türü net olarak belirlenebilir. Titiz bir şekilde yapılan bu incelemeler sonucunda; sahip olduğu özellik durumuna göre hangi alanda kullanılması gerektiğine karar verilir.
        efesus_stone
        Mermer Renkleri Nelerdir? Oluşumu esnasında etkileşime girdiği kalsit kristaller mermerin farklı renklerde oluşmasını sağlar. Genel olarak beyaz ve gri renk tonlarında oluşan mermer bulunduğu bölgedeki bu etkileşimlere bağlı olarak farklı renklere bürünebilmektedir. Ülkemizin coğrafi konumu; farklı mermer renkleri ve farklı mermer modellerinin oluşmasında büyük pay sahibidir. Bu kapsamda ülkemizde elde edilen mermer renkleri oldukça fazla çeşitlilik göstermektedir. Mermer Modelleri ve Mermer Renkleri Nelerdir? sorularınız için başta beyaz mermer olmak üzere; -Gri mermer -Siyah mermer -Bej mermer -Kahverengi mermer -Yeşil Mermer -Mavi mermer -Sarı mermer -Pembe mermer -Kırmızı mermer renklerinde mermer çeşitliliğine sahibiz. Bu renk çeşitliliği mermerin kullanım alanlarının artmasına ve daha fazla tercih edilmesine etki etmektedir.
          efesus_stone
          Kaç Çeşit Mermer Var? Madenin hangi çeşit mermer olduğunu belirlemede en büyük kriter çıkarıldığı bölgenin jeolojik yapısı ile ilişkilendirilir. Bununla birlikte mineral ve doku yapısına göre de mermer farklı değerlendirmeler tabidir. Oluşum esnasında meydana gelen jeolojik olaylara ve bu olayların şiddeti mermerin farklı çeşitlere ayrılmasında söz sahibidir. Genel olarak mermer çeşitliliğinin belirlenmesindeki sınıflandırmalar şu şekilde ifade edilebilir. +Mermerin Mineral Tanelerine Göre Çeşitlendirilmesi -İnce taneli mermer -Orta taneli mermer -İri taneli mermer -Büyük taneli mermer +Mermerin Yapı ve Dokularına Göre Çeşitlendirilmesi -Laminal mermer -Masif mermer -Breşik mermer -Şisti mermer +Mermerin Jeolojik Yapısına Göre Çeşitlendirilmesi -Magmatik kayaç -Sedimanter kayaç -Metamorfik kayaç Yukarıda belirttiğimiz mermerin çeşitlendirilmesi adına yapılan analizler; mermerin türünü ve hangi çeşit olduğunu belirlemede kullanılan değerlendirmelerdir.
            solenya
            mermerinin aq
              mrsnl33
              Finlandiyalı futbolcu Penti, 1986"da oynanan bir resmî maçta kendi kalesine beş gol attı. Maçtan sonra takım arkadaşları kendisine bir tane pusula hediye etti
                sairsel
                Su aygırlarının sütü pembe renktedir.
                  eliff04
                  Antik Roma'da gelinlikler sarı renkteymiş.
                    darkomikhanem
                    Sevgililer Günü; Her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel gündür. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamı için ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" (İngilizce: St. Valentine's Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.
                      iceel
                      12. yy dan kalma bir eczacılık kitabında yer alan bilgiye göre özel biçimde mumyalanmış cesedin çürürken beyin ve omuriliğinden sızan yağın, mumyalamada kullanılan koruyucu baharatlar ile karışarak sargıların dışına çıkan sızıntısının toplanması sonucu elde edilen bir ilaç kanama durdurucu olarak kullanılırdı. Bu ilacın adı da "mumia" idi. Tahmin edersiniz ki oldukça pahalıydı. Bu baharat/ilaç oldukça ağır kokuluydu. Öyle olması da kalitesinin göstergesiydi. (Paul Freedman, Doğu'nun Armağanı Baharatın Yolculuğu kitabından)
                        myheartofstereo
                        ne tarafa dönersen dön popon arkandadır
                        /
                        0

                        Tarihe Göre

                        İçerik bulunamadı.