Bilgisayarda Oynanan Savaş Oyunları Toplumsal Davranışın Evrimsel Yansıması Olabilir Mi?
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      gadjodilo
      Üniversitedeyken bu soruyla ilgili bir çalışma yapmak istemiştim ancak yapamadım. Hala da ara ara aklımı kurcalayan bir soru bu. Büyük çoğunluğu erkek bireylerin oynadığı video savaş oyunları aslında toplumsal bir davranışın evrimi sonucu mu bu kadar tercih ediliyor yoksa toplumsal bir dayatma sonucu mu? Yani; yüzyıllar önce büyük çoğunlukla erkek bireylerle gerçekleştirilen savaşma eylemi zaman geçtikçe fiziksel bir eylemden diplomatik ya da belirli ölçüde fiziksel eylem gerektirmeyen bir olgu haline gelmiştir. Önceleri insanlar ok-mızrak-silah-kılıç gibi nesnelerle fiziksel kuvvet kullanarak savaşma eylemini gerçekleştirirlerken şu anda savaşlar nispi olarak çok az bu eylemleri barındıyor. Dolayısıyla geçmişten gelen bu davranışını 'saha'da reele dökemeyen bireyler bunu video oyun üzerinden gerçekleştirerek bir davranışsal evrimin yansımasını mı oluşturuyorlar acaba. Ya da geçmişten bilinen bu davranış, kendilerine 'erkeklik' olarak büyük kahramanlık ve güç hikayeleri şeklinde bahsedildiği için bu oyunları oynamak bir 'erkeklik' gösteriş biçimi olarak mı algılanıyor. Fikirlerini ya da konuyla ilgili bilimsel kaynakları paylaşmak isteyen olursa sevinirim.
        tahoe_og
        Çıkarın lan fularlarınızı.
          madashell
          Bu soruya yakın bir durumu bir pedagog ile de konuşmak isterim. Erkek çocuklarının daha vurdulu kırdılı oyunları sevdiği doğru bir algı mı? kaçmak, yakalamak, çarpmak, vurmak. erkeklere bunları yaptıran şeyler neler?
            hesapsilindi00
            Toplumsal dayatmanın sonucu olarak düşünüyorum. Oyunları bile böldüler. Bazılarına kız oyunu bazılarına erkek oyunu dediler. Mesela bir kız savaş oyunu oynayamaz. İnternet cafelere gidin hep erkek var. Oynadıkları oyunlar ise savaş oyunları. Yani ne diyebilirsin ki?
            /
            0

            Tarihe Göre

            İçerik bulunamadı.