28
9 Mar 2021
Atatürk, Rabindranath Tagore, Jose Carlos Mariategui ve Küba
Belki bilen arkadaşlar vardır Havana'da bulunan Atatürk büstünü. Ve o büstün yanında farklı 2 büst daha olduğunu.
Bu 3 büstün oraya gelişigüzel yapılmadığı ve çok güzel bir hikayenin olduğunu hatta diğer 2 büstün sahiplerinin kim olduğunu Küba belgeseli sayesinde öğrendim. Çünkü hiçbir derste bizlere bu fırsatlar verilmedi. Kendi okuduğum kitaplarda da denk gelmedim.
Hassas bir anıma geldi ondan mı etkilendim bilmiyorum ama ben çok keyif alıp gururlandım. Vakit ayırıp izlerseniz eğer yorumlarsanız sevinirim.
https://youtu.be/0fSuAaGFXw0
Ne kadar etkileyici ve gurur verici çok beğendim teşekkürler böyle bilgilendirici bi video attığın için
Hah bak işte böyle başlıklara hasret kaldık 🙏🏻Ama tabi ki fazla dikkat çekmez. Hep cinsellik hep dinsizlik, hep devlete laf söyleme diye yakınan arkadaşları bu güzel başlığa alalım, tabi sövdükleri başlıklardan çıkabilirlerse. Küba küçük ütopyalar ülkesidir, dünya döndükçe daim olsunlar.
Gerçekten harika ve çok etkileyici iyi ki bizlere bunu görme fırsatı verdin çok teşekkür ederim🙏 Bu vesileyle rahmet ve özlemle analım 💕MUSTAFA KEMAL ATATÜRK🙏💕
Dünya lideri nedir? Nasıl olunur? Bunu anlamak için:
Mustafa Kemal Atatürk'e bakmak lazım 😉
tagore ve atatürk arasındaki anının güzelliği karşısında tüylerim diken diken oldu. ne büyük bir gurur böyle bir kişinin kurduğu ülkede nefes almak.
Haberdar olabilmemizi sağladınız için teşekkürler.
Değerini bilmek lazım geçmişin ve örnek alınacak insanları.
Işıklar içinde uyu Atam ❤️🇹🇷