118
30 Eyl 2020
Ahlak Kavramı Neyi İfade Eder?
- Şu merdiven başında pazarlık yapan kadın bir fahişe mi?
+ Hayır.
- Peki ya o sokağın başında bacaklarını gösteren?
+ Hayır.
- Peki ya şu kadın? Baksana nasıl da şehvetle bakıyor.
+ Hayır o da değil.
- Burada hiç fahişe yok mu, baksana şu kadınlara nasıl da giyinmişler?
+ Fahişe nedir, bay Burton?
- Tenini parayla satan aşağılıklardır bay Vencanze.
+ Hayır bay Burton, fahişelik bu değildir. Fahişelik insanların hayatını bilmeden onları aşağılamak ve yargılamaktır. Sokağın sonunda bir berber var bay Burton. Lütfen aynaya bakınız. Orada var olan en büyük fahişeyi göreceksiniz.
Ahlak; güçlü fahişelerin kendinde olmayan özellikleri ve yapamadıkları şeyleri KÖTÜ/YANLIŞ, kendinde olan özellikleri ve rahatça yapabildikleri şeyleri ise İYİ/DOĞRU olarak adlandırdıkları ve herkese dayattıkları kurallar silsilesine verdikleri ad.
Ahlak toplum düzenini sağlamaya yönelik dayatmalardır
Hırsızlık birey için faydalıdır ama herkes yaparsa toplumu kaosa sürükler. Bu yüzden hırsızlık ahlaksızlık olarak insanlara dayatılmıştır
Kısacası ahlak üst zümrenin alt zümreyi baskılamak için dayattığı doğruymuş gibi lanse edilen kurallardır
Ahlak diye bir şey yoktur.
İnsanlarin goruslerine, inanclarina, tercihlerine saygili olmayi, durust olmayi, insanlarin emeklerini calmamayi, hatta sadece insan degil dogada var olan her canliya saygi duymayi ifade eder. Ayrica insan icin, işini liyakatle yapmaktir ahlakli olmak benim için (:
sex yaptığımızda utanmamız gerektiğini düşünmemizi isteyenlere AHLAK denir. Soyadları genellikle Erdoğan'dırlar. Ahlak ERDOĞAN
-Dünyada başkalarının da olduğunu bilmektir.
-Ben özgürüm kimse bana karışamaz diyerek çevredekileri rahatsız etmemektir.
-Kendi çıkarı için diğer canlıların haklarını gasp etmemektir.
-Hangi makamda olursa olsun insan olduğunu unutmamaktır.
Özet olarak ahlak toplumdaki sorumluluklarımızdır.
Ben ahlaksızım. ben demiyorum buradaki bazı erdem, ihsan, ilim irfan sahibi az muhterem çok g*tveren müsveddeler var. onlar diyor.
Ahlak, başka insanların hak ve özgürlüklerine saygılı olmak ve ihlal etmemektir. İhlal etmeden yaptığınız her şey ahlağa uygundur.
Herkesin ahlak anlayışı kendi dünyasıyla sınırlı. Bir yaratıcıya inanmanıza da gerek yok. Eğer kimsenin bilmediği ve farkında olmadığı anlarda bile kendi içinizdeki ahlak anlayışınıza göre hareket ediyorsanız. Ahlaklı bir insansınızdır.