"İnanmayabilirsin Ama Saygı Duymak Zorundasın" Sorunsalı
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      android_dahaiyi
      bu argüman bana çok saçma geliyor. çünkü saygı adı altında insanı kısıtlayıp istemedikleri şeyleri yaptırıyorlar. özellikle siyasal islamı tayfa bunu çok yapıyor. bıktım bu duyardan
        asit
        Saygı duymak takdir etmek onaylamak zorunda değil kimse bu hissedilen içten gelen bir şey ki gayet doğaldır. Ama insan saygı duymadığı şeye de bas bas bağırarak çirkefleşip, toplumun ve kişinin haklarına, değerlerine -hadsizce- değip çizgiyi aşıp tahrik ettiği zaman beraberinde getirdiği tek şey kavga oluyor. Gösterdiğin tepkinin, verdiğin cevabın ölçüsü önemli. Eleştiriyle karıştırılmaması gerek çünkü eleştirinin de bir sınırı var ve daha kabul edilebilir bir kavram. Saygı duymak zorunda değilim diyerek insanlıktan çıkmanın alemi yok zira herkesin bir hassas noktası var ve zorunda değilim diyen kişi bile karşısındakinden bir noktada mutlaka saygı bekler. Edit : Türk diline düşmanlık besleyip, aklınca ''t*rkce'' diyerek sansürleyip küçümsemeye çalışmak, üstüne bir de iyi öğrenememek bu dilde yazılan basit iki paragrafı bile anlamakta güçlük çekmene sebep olabilir ve seni komik duruma düşürebilir.
          silivri
          Saygı duymak bir şeyin varlığını kabul etmek demektir. Satanistleri kedi katili sanan, bir ateiste içki içmiyorsan, sürekli partilemiyorsan neden müslüman olmuyorsun diyen insanlar (arada hakaretler var tabii.) saygı diye ağlamamalı. Önce varlığımızı bir kabul etsinler. Ne olduğumuz ve ne düşündüğümüz hakkında bir bilgi sahibi olsunlar sonra gelip bizimle iletişim kursunlar.
            selshine
            yani kimse kimsenin yüzüne gidip senin yaptığın şey bana ters dememeli ne alaka onun dışında ne düşünürseniz düşünün amaaaan başkalarının hayatında yaptıklarından size ne ne meraklısınız elaleme
              iceel
              Evet inanmayabilirsin ama inanan insana saygı göstermelisin. İnanıyor olabilirsin ama inanmayana saygı göstermelisin. Başörtüsü takma hakkına ve takmama hakkına saygı göstermelisin. İbadet etme ve etmeme hakkına saygı göstermelisin. Oruç tutuyorsan tutmayan arkadaşını iftar sofrana davet etmelisin. Oruç tutmuyorsan tutan arkadaşına iftar daveti vermelisin. Namaz kılmaya giderken bunu herkese ilan etmemelisin. Birini namaz kılarken görmüşsen karıştırmasın diye biraz sessiz olmalısın. Yahudi komşunun şabat yasaklarına saygı göstermelisin. Hindu arkadaşına dana eti yedirmeye çalışmamalısın. Hristiyan komşuna aşure ikram etmelisin. Vs. Vs. Vs.
                selondi
                bunu diyen insanlar saygının ne demek olduğunu bilmediğinden böyle yapıyor özellikle oruç zamanı sanki suç işlermişiz gibi bakan kişilerden çok sıkıldım ben reastoranımda otururum yemeğimi de yerim içkimi de içerim kimse da karışamaz bunu böyle bilseler ne güzel olur
                  sdantart
                  Saygıyı inanmadığın şeye değil o inancın,inançlılarının olması durumuna verirsin. Yani saygı duymak katılmak veya onaylamak demek olmadığı gibi, inanmamak saygısızlık veya çirkeflik değildir.
                    krkyaaa98
                    Ben saygı duyma kelimesini doğru buluyorum lakin bunun farklı kavramları var. Bir insanın hayata bakış açısı bana uymaz ama saygı duyarım fakat bu hayata bakış açısında bana karşı hareket ayrımı var ise saygı çerçevesi ayrılır orada. Bence bunlar ikiye ayrılacak derin konular. Benim nacizane fikrim budur. :)
                      notuds
                      bak kardeşim. mesela sen bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşısın ve Türk vatandanşlığının gerektirdiği kazanımların var. mesela Mustafa Kemal Atatürk gibi. yaptıklarının iyiliğine mesela inanan olabilir inanmayan olabilir ama mevzumuz bu değil. mevzumuz saygı. sevmiyor bile olsan mesela saygı duymak zorundasın. mesela diyelim saygı duymadın. benim de mesela senin veya o saygısız kişinin varlığına saygı duyma zorunluluğum kalmaz. saygı duymadığım kişiyi ıslak sopayla dövmemek için sebebim de yok mesela. şimdi şiddet çözüm değil lafları falana gerek yok. şiddetin çözümü uzlaşma anlaşma ve saygıdır. saygı duymazsan b planı devreye girir.
                      /
                      0

                      Tarihe Göre

                      İçerik bulunamadı.