Zaman Herkes İçin Farklı Hızda İlerliyor, O Halde Herkesin Bileğinde Kendi Saati Olmalı
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      yalansiz
      Zaman kavramının bir aldatmaca olduğunu düşünüyorum. Tamamen dünyanın ortak bir düzen kurması için belirlenmiş bir sistem( belki de bir ilizyon).Yurt dışına çıkan insanlar kendi ülkesindeki zamanin gerisine veya ilerisine gitmiş oluyor aslında( inanılmaz bir şey zamanin gerisine gidip zamanı satın alma gibi bir durumun olması mümkün gibi görünüyor ama zaman durmaz ki   devam ediyor    o halde biz nasıl zamanin gerisine gelmiş oluyoruz?) Fransa'daki Mağara deneyinde  zaman kavramı olmadan da bir düzenin olması  mümkün olduğu belirtiliyor. Zaman kavramının olmaması zaman kaybetme bir işi yetiştirmeme gibi durumları ortadan kaldırır.  Bu şekilde zaman bakımından stresten uzak verimli bir hayat sürdürebiliriz.( Belkide günlerin 24 saatten fazla olması gerek, bize zaten bir ömür verilmiş ben bunu kendi istediğim zamana göre ayarlamak isterim benim bir günüm 30 saatten fazla olmalı 24 saat yetmiyor, en azından yetiştirememe gibi bir endişem olmaz ama mecburuz dünyanın resmi bir zaman dilimi var) Einstein'nin dediği gibi  zaman herkes için ilerleyen bir olgu fakat her zaman aynı şekilde( aynı hızda) ilerlemez. Siz zaman kavramı hakkında ne düşünüyorsunuz?
        sairsel
        Zaman kavramı, insan onu istese de istemese de herşeyi kapsayan, hiç durmayan ve ne yazık ki yabana atılması imkansız olan bir gerçektir. Kuranı Kerim'de Asr suresinde zaman üzerine yemin edilmiştir. Bu vesile ile insanoğlunun herşeyi bir kenara atsa bile zamanı inkar edemeyeceği gerçeği savunulmuştur. Velhasıl zamanı durdurmak veya hızlandırmak insani duygularla tasvir edilmeye çalışılsa bile bu imkansızdır. İnsanlar ortak bir saat protokolü ile işlerini kolaylaştırmak istemiştir. Zaman teknoloji içinde çok önemlidir. Dünya üzerinde bulunan milyonlarca haberleşme cihazı tek saat palsini örnek alarak çalışmaktadır. Eğer öyle olmasa senkronizasyon sağlanamaz ve bilgiler abuk sabuk bir biçimde iletilir.
          sairsel
          SAAT Bakma saatine ikide birde! Halin neyse saat onun saati. Saat tutamaz ki, ölü kabirde; Zamana eşyada gör itaati! Bir kıvrım, bir helezon, Her noktası baş ve son... Dün hâtıra, yarın hayal, bugün ne? İki renk arası bir çizgicik pay. Ne devlet zamanı bütünleyene! Ebed bestecisi bir çark ve bir yay. Hesap soran yaratık; O dimdik her şey yatık. Zaman bir işvebaz, kaçak hayalet; Eskiyenin kement atar boynuna. Ne pişmanlık tanır, ne af, ne mühlet; Ancak fatihinin girer koynuna. Niyeti gizli fettan Köle biçimli sultan... NECİP FAZIL KISAKÜREK
            kendi-cazibesi
            Şairsel zaman kavramını çok güzel açıkladı. zaten .İnsanın en kıymetli varlığı vaktidir. (Vakit, nakittir) buyurulmuştur. Nakit, altın ve gümüş para demektir. Zamanı boşa harcamak, parayı boşa harcamak gibidir. Para boşa harcanınca, sermaye gider. Zaman boşa harcanınca da ömür sermayesi gider.
              gulfemkaya
              Bugğn de biraz derinsel konular hocam öyle mi :( O zaman biz bizim saatimize göre baya yaşlandık ya veya tahmin etiğimizden genç miyizidr acaba bu kadar boş zaman geçirirken
                tsukyomi
                Şöyle de bir paradoks (?) var, yani üç boyutlu insan aklına göre paradoks; 1 milyar ışık yılı ötedeki bir gezegene baktığında onun 1 milyar ışık yılı önceki halini görürsün. Zira ışık o gezegenden buraya 1 milyar yılda gelebiliyor. Bilim çok güzel değil mi ya..
                /
                1