Yetkiniz Olsa Sınav Sistemini Kaldırır mıydınız? İnsanlara Dersler ve Sınavlar Dışında Hangi Yollarla Kendini Geliştirme İmkanı Sağlardınız?
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      moon_night
      Ver yetkiyi gör etkiyi anında kaldırırdım amk bu eziyeti başkaları da çekmesin
        _lara_
        Yks - lgs kaldırırdım. Ortaokulun sonunda yetenek sınavı yaptırırdım. Isterse 1 hafta sürsün geniş çaplı bir sınav yaptırırdım. Bu sınava gore örn müzik yeteneginiz var müzik lisesine. Spor yeteneğiniz var spor lisesine. El becerisi vb. Yetenekleri var teknik liselere. Aklı daha ön planda. Normal liselere. Üniversite sınavı yerine almanyadaki gibi not ortalamasıyla geçilmesi. Boylece son yilında çalışma olayi olmaz. Herşeyi zamaninda öğreniriz. Tipik öğrenci psikolojisi engellenir
          vsjvsjvsjv000
          İmkan verilse yapacağım ilk şey köy enstitülerini geri getirmek olurdu. Devrim niteliğinde bir proje olurdu.
            lutfen-ama
            İşsizlik+kötü eğitim sistemi kaynaklı düşünceler onlar. Sınavların kaldırılması için önce eğitim sisteminin, sonra da eğitimcilerin öğrencilere yaklaşımını ve toplum bilincini değiştirmek gerekiyor sınav sistemi sonra kaldırılabilir bence sonuç yine can sıkıcı olur yoksa.
              maskoff
              bence de üniversite sınavları da kalkmalı. üniversiteler çağırsın kendi bölümlerine yönelik sınav yapsın. yani puan alıyorsun ama mühendis mühendise benzemiyor. çok daha adil olur hem yeteneğine göre yönlenirsin.. herkes de istediği bölüme, istediği üniversiteye erişmiş olur.
                mrsnl33
                Sınavları kaldırmak bana çok mantıklı gelmiyor.O zaman bileni,bilmeyeni nasil ayrıt edeceksin?Sınavlar yine olurdu ama sayısı bu kadar fazla olmazdı mesela.Bunun disinda kucuk yaşlardan itibaren çocukların yeteneklerini ortaya çıkarabileceği etkinlikler düzenlenmesini isterdim.
                  arasserin
                  Sosyal ve spor faaliyet sayısını arttırmak. Öğrencileri topluluklar kurmaya teşvik etmek. Sanat ve spor faaliyetlerini boş dersmiş gibi değersiz göstermek yerine öğrencileri rahatlatan, onlara fayda sağlayan ve bu alanda kendilerini geliştirmeleri sağlayan dersler haline getirmek
                    fromspace
                    Bazı üniversiteleri kapatırdım. Fazla üniversite var, buda fazla yeni mezun demek. Fazla mezunlara fazla iş yok. Isgucu üniversite mezunlarina kaydı, buda issizlik sorununu getirdi. Plansız egitimin sonucu..
                      takmazuguramatakar1
                      Kesinlikle. Olmayan eğitim sisteminde hayatımızın diğer kısmında hiçbir işime yaramayan şeyler görmekten ve buna tabi tutulmaktan sıkıldım. Diğer öğrenciler de öyledir muhtemelen.
                        pisilamest1
                        Sınavları kaldırırdım onun yerine yeteneklere ve hayallere bağlı bir sistem yapardım.Mesela bir insan yemek yapmayı çok seviyorsa o bölümde kendini geliştirecek birkaç kurs açardım.Ardından o kursun sonunda onu mülakata sokardım.Hem bu sayede insanlar kendi idealleri ve hyallerini gerçekleştirmiş olur hem de mesleğini aşkla,mutlulukla yapan bir nesil olur.Bu şekilde mutlu nesilin bizlere sunacağı ürünler de onların işlerine bağlılığı gibi güzel ve karlı olurdu :)
                          asit
                          Atlara biraz merakım var ve at yarışı da takip ederim bazen. TJK da bizim eğitim sistemi gibi bir sisteme sahip. Güzel yarış atları yetiştiriyorlar. Ölçme değerlendirme yaptığını sanarak daha az zeki olan öğrencileri diğerlerinden ayıklayıp, eleyip gelecekteki toplum içi statüsünü daha küçük yaştan belirlemeye çalışıyor. Bu öğrencilerin durumunu sınav sistemi olmadan da tespit edip üzerine yoğunlaşırdım. Zaten zeki ve yetenekli olanları ihmal etmeden diğerlerini de kazanmaya çalışırdım. Önceliği her zaman çaba sarfedenden yana olan bir sistem kurardım. Kendilerini keşfetmelerini sağlar, yeteneği doğrultusunda eğitim almalarını sağlardım.
                          /
                          0

                          Tarihe Göre

                          İçerik bulunamadı.