Yerel Asgari Ücret Uygulaması Ekonomik Adaleti Sağlar mı?
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      mrlawyerkk
      2021 yılı asgari ücret zammının konuşulduğu şu günlerde yıllardır tartışılan bu konu üzerine de konuşalım. Şimdi şöyle ki İstanbul'da yaşayan insanların en büyük sorunu hayatın gerçekten çok pahalı olması. Ev kiraları, ulaşım, kuaför/berber tarifesi bile İstanbul'da çok başka işliyor. Büyükşehirler için de aynı durum geçerli. Anadolu'da daha küçük bir il ya da ilçede yaşayan çalışan ile İstanbul'da hayatını idame ettirmek durumunda olan çalışanın aynı asgari ücrete tabi olması matematiksel olarak pek adil değil tabi. Bununla birlikte ülkemiz asgari ücretinin açlık sınırının dahi altında kalması herkes için problemken küçük illerde yaşayanlar için yine çok ciddi bir adaletsizliğe sebep olabilir.
        dr.rock
        Tazminat davalarında böyle bir durum var, hakimler karar verirken sosyoekonomik duruma bakıyor, Hande haklı ama yerel asgari belirleme mantıksız da değil
          asit
          İstanbul'un ve büyük şehirlerin nüfusu ikiye katlanabilir bu durumda..
            tivayci
            Hiç bir uygulama tek başına ekonomik adaleti sağlayamaz. Ama bu uygulama bi parça da olda katkıda bulunabilie. Miktar tespitine ilişkin çalışmalar sendikalar nezdinde yürütülebilir. İllerde örgütlü büyük sendikalar zaten.
              mehmet_08
              Amerikada böyle ama eyalet sistemi gerekiyor Bu ülkeyi eyaletlere ayırmak mantıklı olur
                okadin
                Bir gün Türkiye'de gerçekten asgari ücret kayda değer bir rakam olursa o zaman konuşulacak mevzudur. Şu an kredi faizinin düşmesi ama ev sahiplerinin ev fiyatlarına iki katına çıkarması gibi bir sonucu olur sadece.
                  burakb_
                  Türkiyede işlemez, suistimal edilir. Söylendiği gibi daha çok ücret için göçler başlar. Aynı zamanda adaletsizliğe de yol açar gene söylendiği gibi büyükşehirin dezavantajları olduğu gibi avantajları da var neden ekstra olarak böyle bir uygulama yapılsın.
                    sedefartuny
                    Ücret dağılımı gerçekten adaletli bir şekilde yaşanılan şehrin kira ve ulaşım gibi giderleri göz önüne alınıp gerekli hesaplamalar yapılarak belirlenir ise göç durumu pek olmaz. Ek ücret çalışanın cebine kalmayacak yani kirasına ulaşımına gidecek. Benim savunduğum bir uygulamadır.
                      handeyakar07
                      Tüm işçilerin en yüksek maaş verilen yere gitmesi ile sonuçlanır
                        detokssuyu
                        Sağlamaz. İnsanlar kendilerini extra ücreti olan şehirlerde çalışıyor bile gösterebilirler. Ekonomik adalet bu gibi devlet müdahaleleri ile değil. Hakedene hakettiği rakam verilerek sağlanır ancak.
                          redblack
                          Köyden sehre göçün hizlanmasi, istanbulun daha da çekilmez hale gelmesi acisindan guzel bir duzenleme gibi gorunuyor. Ayrica daha fazla kazanacagiz hirsiyla buyuksehirlerde oluşacak olan nufus yigilmasi barinma, gida gibi temel ihtiyaclarin fiyatlarini direkt olarak yukarita cekecektir. Degişen? Yine hiç bir sey belki daha da kötüsü olacak.
                          /
                          0

                          Tarihe Göre

                          İçerik bulunamadı.