Yaşam Memnuniyeti Araştırmasına Göre Bir Okul Bitiremeyenlerin Diplomalılara Göre Daha Mutlu Olması
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      mrlawyerkk
      Araştırma Türkiye İstatistik Kurumu'nun. Ne kadar güvenmeliyiz emin değilim ama böyle bir veri ortaya çıkmış. Eğitim hayatını tamamlayamayan insanlar üniversite mezunları, yüksek lisanslılar ve doktoralılara göre daha mutlularmış. Hayattan beklenenin düşük olmasından mı kaynaklı yoksa yıllar yılı okuyup, dirsek çürütüp ülke şartlarından ötürü hedeflediği noktaya gelemeyen insanların mutsuzluğundan mı bilemiyorum ama bu araştırmanın insanları büyük ölçüde etkileyeceğini düşünüyorum. "Mark Zuckerberg'de okulu bitirememişti bak Steve Jobs üniversite mezunu değilmiş. Bak nerelere nerelere geldiler" diyen insanlarla karşılaşmışsınızdır mutlaka. Çok para kazanmak ile eğitimli olmak durumunu birbirine ne kadar da çok karıştırıyoruz değil mi? İnsanlar zaten eğitimden öğrenimden mümkün olduğunca uzak kalmak için bahane arıyorlardı TÜİK imzalı bir bahaneleri oldu artık. Neden eğitimden, okumaktan bu kadar korkuyoruz anlamak zor.
        detokssuyu
        Kim ne derse desin doğru. Diplomalı işsiz olacağıma hiç okumam daha iyi diye düşünen çok insan var ve evet daha mutlular. Bizim de okuduğumuz pek söylenemez gerçi saçma sapan bir online sisteme hapis olmuş durumdayız. Eğitim mi bu şimdi?
          gregory_
          Bu yönetenlerin istegi ki, egitimsiz insani yönetmek daha kolay.
            climax
            insanlar okumaktan uzak mı duruyo? emin misin? ipini koparan üniversite okuyor artık. Bence bu alaylı olmakla alakalı. dandik üniversite okumaktan ise meslek sahibi olmak daha çok kazandırıyo artık
              tayfun-aktoprak
              İlber Ortaylı hocamız bu konuda güzel bir açıklamada bulunmuştu üniversiteler hakkında.
                peripedia
                Şu eğitimi işe indirgemekten vazgeçin. Eğitim ufuk açar yol gösterir sorunlarınızı çözebilme becerisi sağlar. Aileleri okula göndermedi diye kahrolan insanlar var bizim ülkemizde ya bu kadar basit bit mevzu değil bu. Okumayanlar daha mutluymuş oldu canım.
                  kayberkay
                  bunu paylaşmaya utanırım TÜİK olsam
                    gizemino
                    Okulu bitiremeyen insanların birçoğunun zaten güvendiği başka bir şey olduğu için normal karşıladım. İnsan o kadar yıl okuduktan sonra şimdi ne olacağım herkes gibi işsiz demenin önünü alamıyor maalesef
                      suphelihoroz
                      bunun türkiyede karşılığı olduğunu düşünmüyorum, araştırma TÜİK değil de Amerikan filmlerinde yapılmış gibi
                        samyeli90
                        Çünkü bir mesleğin üzerine okuyup ona göre iş bulmak istiyorsun yani sonuçta boşuna mı okudu okul bitirmeyen insan ne iş olsa çalışıyor bence
                        /
                        0

                        Tarihe Göre

                        İçerik bulunamadı.