113
23 Eki 2021
Yalnızca Ateistler Cevaplasın! Allah Varsa Diye Düşünüp Korktuğunuz Oluyor mu?
O, o kadar büyükdür ki, bu saçma sapan konuşan aşağı kimsenin söz konusu olmakdan çok yüksekdir. Maddeden yapılmış olan, his organlarının esîri bulunan bir kimse, maddesiz olandan ve his organları ile anlaşılamıyandan ne söyleyebilir? Yok iken sonradan yaratılmış olan bir kimse, hiç yok olmayandan ne anlayabilir? Maddeli, zemânlı ve mekânlı olan, maddesiz, zemânsız ve mekânsız olana nasıl yol bulabilir? Zevallı mahlûk, kendi âleminden dışarıya nasıl çıkabilir? Dışarıdan haber alamaz. Fârisî beyt tercemesi:
Çok iyi veyâ çok fenâ olsa da bir zerre,
Ömrünce dolaşsa, gezer kendi âleminde!
Ya şu soruyu ciddiye alıp cevaplamayacağım da, soruyu soran zaten kendi kalesine gol atmış. Birincisi Allah ne? İslamiyetin tanrısı. Dolayısıyla bu soruyu soran kişi müslüman olmalı. Ya kardeşim, senin tanrından bana ne? Dünyada senin tanrın gibi yüzlerce tanrı var, sen niye onlardan korkmuyorsun da allahtan korkuyorsun o zaman diye sorarım o zaman sana. İkincisi de, öyle bir korku iklimiyle büyümüşsünüz ki, herkesi kendiniz gibi sanıyorsunuz. Dininizi korku ile yaşamaktan beyniniz erimiş sizin. Korku ile insan yetiştirilmez, korku ile din yan yana gelemez. Korku ile tanrıya inanılmaz! Hiç mi kendinize sormadınız, neden allahtan korkutuldum bu kadar diye? Sizinle aramızdaki fark da bu işte. Biz SORGULUYORUZ.
neden korkayım, yaradan varsa korku değil sevgi duyulmalıdır, varsa var yoksa da yok, ama ben ondan korkmamı isteyen bir yaradana inanmıyorum.
Olmuyor. Biz korkuyla güdülmüyoruz hayatım. Bu yüzden ateistiz ya da agnostikiz belki..
Allah’tan korkmak, bir zalimden korkmak gibi değildir! Bu korku, saygı ve sevgi ile karışık olan bir korkudur. Âşıkların, mâşuklarına sevdiklerine] karşı yazdıkları şiirlerde, böyle korku içinde olduklarını bildiren şiirleri az değildir. Maşukunu [sevgilisini] kendinden pek yüksek bilen bir âşık, kendini o sevgiye layık görmeyerek, hislerini böyle korku ile anlatmaktadır.
İman etmeyen için, Allah korkusu bahis konusu olamaz. İman edenin de, imanın tadını bulması için, Allahü teâlâyı çok sevmesi ve kâfir olmaktan çok korkması gerekir.
Agnostiğim, bir yaratıcı varsa zaten dinlerin ve insanların anlattığı gibi olmayacağına neredeyse emin olduğum için herhangi bir korku yaşamıyorum.
Dindarların Ateist ya da Deistlerde en çok merak ettiği konu bu: Ahiret inancı... Çünkü dindarlar insanı MiKEMMEL olarak nitelendirir ve yaratılışının MUTLAKA bir amacı olduğunu düşünür. Her ne kadar bu böbürlenme inandıkları dinin alçak gönüllü öğretilerine aykırıda olsa farketmez.
İnsan mükemmel falan değildi, bir sürü hata içerir ve dış etkenlere karşı dayanıksızdır. Duyguların gelişimi vücut kimyasallarıyla alakalıdır, zamanı dolar, toprağa girer, doğaya karışır, döngüye girer...
Özetle insan sandığınız kadar mikemmel değil