Üniversite Okumak mı İş Hayatına Atılmak mı?
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      sertdemraziz
      Toplumumuzda üniversitelere karşı ciddi söylemler mevcut peki bu söylemlerde siz neredesiniz? - Üniversite okuyup ( alan dal düşünmek sizin ) yıllar ınızı harcamak mi? - Bu süre göz önüne alınıp is hayatına atılmak mı?
        gregory_
        Türkiye'de hayat her sekilde zor, is hayati çok mu parlak?? Özelde okumak gibi bir fikir varsa o para ile is hayati denenebilir ve kesinlikle daha çok tecrübe edinilir.
          busrawasheree
          ülkede doktor, mühendis, avukat olmayacaksa iş hayatına atılmak ki mühendisliğin dalı, avukatlığın iyisi olarak kriterler çoğalıyor
            karolunita-
            üniversite okuyup iş hayatına atılmak
              tsukyomi
              Üniversite okurken çalışmak.
                dr.rock
                Hedefe yönelik yetenekler çerçevesinde hareket etmek en doğrusu, diploma olsun taştan olsun yanlış bir duruştur. Şokomel üniversitesi bombastik mezunu olunca bi sonuca varmıyor. Kariyer hedefi içinde yer alıyorsa azmedip çalışılır ve o yönde yürünür.
                  _gizem_
                  okumak tabi ki
                    gizemlicikolat
                    Okumak.
                      nickimdebileolmaz
                      Ne tür bir bölüm okumak istediğine göre değişir, örnek yazılım alanında çalışan çoğu kişi alakasız bölümden mezun yada hiç üniversite okumamış insanlar, hatta ilgili bölümü okuyan çoğu kişi yazılım konusun da söz ettiğim bölüm dışı insanlardan daha az bilgi sahibi olarak mezun oluyorlar.
                        hanmergen
                        İhtiyar bir adam olduğum anlaşılacak ama olsun. Sorun değil. Amacımız gençleri aydınlatmak... Heyt ulan heyt! :) 1993 yılından 1996 yılına kadar dersnaheye gittim. Buradan da anlaşılacağı üzere 1994 yılında liseden mezun oldum. 43 yaşındayım. Her neyse, konu bu değil. 1996 yılında üniversiteyi kazandım. 2001 yılında anca bitirebildim. Şu anda bu sebeple iş güç sahibiyim. Peder beyimiz; dershanesiydi, ulaşımıydı, özel dersiydi, üniversitesiydi, harç parasıydı, kirasıydı, içmesiydi, s*çmasıydı falan filan derken nereden baksanız çok para harcamıştır. Günümüzün parasıyla hesaplayalım. Dönem başına harç parası 500 TL desek, 4,5 yılda 4.500 TL ediyor. Son iki yıl kiradaydım, kira masrafı (elektrik ve su faturaları falan dâhil) aylık 1.500 TL olsa, son iki yılda (yani 24 ayda) 36.000 TL ediyor. Ayda 1.000 TL diğer masraflar olsa (yeme, içme, s*çma) 4,5 yılda 54.000 TL ediyor. Toplayın bakalım, kaç yapar? Kırk yapar ve Milliyetçi Hareket Partisi... Yok lan, bu o değildi... Toplamda, en kibar hesapla 100.000 TL ediyor. Bu sadece harç parası, kira, minimum hesaplanan yeme içme... Yani bu aslında 200.000 TL de olabilir. Bu da ufaktan bir sermaye anlamına gelebilir. Memur falan olacaksanız sorun değil. Yok eğer kendi işinizi yapmayı düşünüyorsanız, 200.000 TL masraf yapmaya değmez. Kendi işinizi kurun, üniversiteyi de belli bir yaştan sonra gırgırına okuyun derim.
                          benita
                          Zengin koca bulup evlenmek
                          /
                          0

                          Tarihe Göre

                          İçerik bulunamadı.