Tutkular Çemberi
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      _sofia_
      Van Gogh'un 1890 yılında (kulağını kestikten 2 yıl sonra) çizdiği "Tutuklular Çemberi" isimli tablosunu daha önce görmüş müydünüz? Van Gogh 1888'de kulağını kestikten sonra akıl hastanesine yatırılmıştı. Dolayısıyla bu tabloyu oldukça karamsar bir döneminde çizmiştir. Resimde etrafı yüksek duvarlarla çevrili bir hapishane avlusunda, çember halinde volta atan mahkumlar görüyoruz. Bu mekan bize ressamın, yaşamı bir hapishane olarak gördüğünü anlatıyor. Resmin tam ortasındaki kişiyi farkettiniz mi? Evet! Van Gogh'un ta kendisi. Kendisini bu voltanın tam merkezine yerleştirerek kasvetli bir kısırdöngünün ortasında her şeyi anlayan, ancak hiçbir şeyi değiştiremeyen yalnız, üzgün bir mahkum. Van Gogh... Tüm bunların yanısıra, resme biraz daha dikkatli bakacak olursak, yukarıda uçuşan iki tane beyaz kelebek görüyoruz. Her şeye rağmen umudun simgesi olan kelebekler. Van Gogh bu tabloyu yaptıktan kısa bir süre sonra göğsüne sıktığı bir kurşunla yaşamına son verdi. O, şu an dünyada en çok bilinen ressamlardan biri olsa da, yaşamı boyunca sadece bir tablosunu satabilmişti. (O da oldukça ucuz bir fiyata.) Van Gogh intihar ettiğinde 37 yaşındaydı ve bu tablosunda da tam 37 tane adam vardı. Bu planladığı bir şey miydi bilinmez ama yaşadığı her bir seneyi zindanda geçirmiş gibi hisseden birisi için oldukça ilginç bir mesaj.
        slmbnarda
        Böyle büyük bir sanatçının yaşamı Böyle sona ermemeliydi...
          goygoysporz
          Belki tesadüf belki değil. Dünyadan böyle geçmiş sanatçıların olması çok güzel bıraktıkları eserleri hala konuşuyoruz bu da gerçek sanatçı olduklarını gösteriyor ama neden iz bırakmış sanatçıların çoğunda problemler var neden acaba?
            asit
            Her dönem vardılar ama bugün sayıları daha da çoğaldı Van Gogh gibi insanların. Hem bugün hem yarın değişmeyecek tek şey, değerlerinin öldükten sonra anlaşılması olacak.
              nickiharuto
              Acıyı kederi sanata dönüştüren yüce ruhlar işte. Kimi fırçaya sarılır sanat olur, Kimseye kıymaz kendi heba olur. Kimi kin kusar canavar olur, silah tutar. Biz fırça tutanlara sarılıp. Silah tutanlara karşı koymadıkça tüm dünya halkları olarak huzura eremeyeceğiz. Sanatı yaşat ki huzur bulasın.
              /
              0

              Tarihe Göre

              İçerik bulunamadı.