Türkiye Dinsizleşiyor mu Dindarlaşıyor mu?
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      sedefartuny
      Yepyeni bir gündemimiz var arkadaşlar. Ülkemiz dinsizleşiyormuş. Hashtag Twitter'da üst sıralara kadar çıkmış durumda. Anayasamızın ikinci maddesinde de belirtildiği üzere "Türkiye Cumhuriyeti, insan haklarına ve başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, milli, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Bu ilke tamamen gözardı edilerek 'Türkiye sekülerleşiyor mu?' sorusu bugün ise 'Türkiye dinsizleşiyor' görüşü gündeme geldi. Biz mi farklı bir ülkede yaşıyoruz yoksa bu görüşü savunanalar mı anlaması güç. Bir ülkenin dinsizleşmesinin yaratabileceği durumlar neler olabilir peki? Kabul edelim bizim ülkemiz dizsizleşebilmiş bir ülke değil her ne kadar teknik olarak laik bir ülke olsak bile. Ülkemiz iddia edildiği gibi dinsizleşse (ki sanmıyorum) ne gibi bir durumla karşılaşabilirdik?
        eski_bi_tanidik
        "Dinsizleşebilmiş"? Dinsizlesmesi mi gerekiyor. Ayrica dinsizlesiyor daha aydin (!) Oldugunu savunan insanlar cogaldi.
          mrsnl33
          Keşke su kutuplasmadan kurtulabilsek.İnananda Inanmayanda aynı yolun yolcusu bunu anlayabilsek...
            patronicee
            Dine olan saygı yitiyor gerçeğini göz ardı edemeyiz. Kör cahillik devri aydınlandı gerçeğini göz ardı edemeyiz. Din tüccarları yüzünden 'islam' dinine olan kötü bakış açıları genellendi gerçeğini göz ardı edemeyiz. Z kuşağının dini tamamen kendi kurgularından ibaret olduğu gerçeğini de göz ardı edemeyiz.
              mrlawyerkk
              Dindarlaşıyor tabii ki. Özellikle dini inançların tehlikede olduğu, ülkenin dinsizleştiği görüşlerinin kamuya sunulması ile birlikte insanlar savunma mekanizmasına geçiyor ve dini bunun için kullanıyorlar.
                badideasensei
                Din adı altında saçma sapan kısıtlamarla karşı karşıya kalıyoruz. Bu da ters tepiyor. Dini inancı olan da olmayan da kendi içine kapanıyor. Ama her geçen gün sayısı artan dini inancı olmayan insan nüfusu var . Dinsizleşiyoruz.
                  zln
                  Lütfen daha önce insanileşelim. Lütfen!!!
                    detokssuyu
                    İnsanlar dindarlaşmıyor siyaset dindarlaşıyor. Laiklik elden gidiyeeah yani bir bakıma. Hashtag'e baktım sosyolojik ya da manevi bir durumdan çok siyaset mevzu bahis o yüzden geçelim.
                      peripedia
                      Her ikisi de yani kutuplaşıyor. Dindar bu koşulları muhafaza etmek için daha muhafazakarlaşıyor. Seküler koşulları tersine çevirmek için kendi inancına daha çok sarılıyor.
                        strangestar
                        Dinsizleşiyor sanırım ama ben ayrımcılık yapmıyorum. Önemli olan insan olabilmek
                        /
                        0

                        Tarihe Göre

                        İçerik bulunamadı.