17
8 Haz 2020
Türkiye'deki Üniversitelerin Yarısı Kapatılsa Ülkeye Daha Faydalı Olur!
Eğitim seviyesi yerlerde. Yani 4 sene boyunca sadece ve sadece fotokopi sırasında gördüğüm arkadaşlarım var. Ben de onlardan biriyim. Okula mi gidiyorum yoksa kırtasiye dükkanında fotokopi çektirmek için mi baba ocağını terk ettim belli değil.
Başka ülkelerdeki sistemi tam olarak bilmiyorum. Eğer bilgilendirecek olan varsa lütfen buyursun.
Amerika'da filmlerden bildiğim kadarıyla üniversite burssuz falan hayatta okunmuyor. Üniversite okuyana saygı duyuluyor. Şimdi elini sallasan üniversiteli. Bu kalitesizlik gerçekten boşuna zarar.
O kadar insan sadece fotokopi sırası bekliyor. Bu potansiyel enerjiyi kinetiğe çevirmemiz lazım.
Adamlar sütcü imamda, harranda, kara boncuk üniversitesinde, göt lalesi üniversitesinde okuyor. O ne lan. Okumayın daha iyi lan. Gelin benim yanimda calisin.
Cidden eğitim sistemi çok çok çok kötü 🤦🏾♀️
Şu malum kişiler çıkarları için kendi aralarında kavga etmek yerine,birbirlerinin konumlarını kıskanmak yerine kafalarını şu işlere yorsalar kat kat daha iyi yerde olabilirdik
Kesinlikle katılıyorum. Her yer üniversite ve her yer imam hatip okulu oldu. Nicelik değil nitelik önemli ancak biz niteliğe değil niceliğe önem veriyoruz her konuda olduğu gibi eğitim konusunda da. Üniversiteler bilimden anlamayan torpili olan hocalarla ya da hoca görünümlü ne olduğu belli olmayan insanlarla doldu. Bu gerçekten çok üzücü.
Avrupadaki eğitim sistemi Türkiye^'ye de gelse nasıl güzel olur. Aslında yapılmaya çalışılıyor sanki şu teknik okulların liselerin açılmasındaki amacın bu olduğunu duymuştum.
türkiye'de birkaç kafa kurum dışında üniversite yoktur. çoğu yüksek lisedir. her ile üniversite açıldı ama türkiye'de bu kadar ile de gerek var mı? o bile ayrı bir konu.
Üniversitenin kapatılmasından ziyade, herkes üniversiteye gitmeli mantığını değiştirmenin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.
Bir de bölümlerden mezun olan her öğrenci atanmadan o bölüme yeni öğrenci alımı yapılmasın.
Çünkü çoğu bölüme sırf üniversite okumuş olmak için gidiyor gençler.
Bu nedenle üniversiteden ziyade bölümlerin kapatılması ya da bölüme öğrenci alımı durdurulması daha doğru bir karar olabilir.
Üniversitenin direkt kapatılması, çoğu öğrenci için dezavantaj olabilir. Ailesi şehir dışında okumasına izin vermeyen gençler bu durumda mağdur olacaktır
Hekesin üniversiteye gitmesini düşündüren mantık değiştirilmeli. Bundan ziyade son yıllarda sıkça karşılaşılan kontenjan arttırma olayı da geri çevrilmeli. Bir çok üniversitedeki bir çok bölüm kapasitelerinin çok üzerinde çalışıyorlar, ne akadamısyenler öğrencilerle uğraşabiliyorlar ne laboratuvarlar yeterli kalıyor ne de üniversitelerin alt yapıları talebi karşılayabiliyir. Doğal olarak da eğitim kalitesi düşüyor.
Bir de bazı bölümlerde yeterli sayıda hoca yokken öğrenci alımı yapıyorlar bu durumda öğrenciler alması gerek derslerin bir kısmını alanında uzmanlaşmamız ya da konuya hakim olmayan hocalardan almak zorunda kaliyorlar. Bu durum da öğrencilerin dersi almış ama eksik olmasın neden olmakta.
Eğitim şart ama üniversite okumak eğitim değil. Herkesin okumaması gerektiğini sonuna kadar savunan biriyim. Ülkedeki üniversiteler gerçekten çok vahim durumda. Verilen eğitim ortada. Öylesine sınava girenler bile çok rahatlıkla üniversiteye girebiliyor. Hal böyleyken okumanın,okumuş olmanın, tahsilli olmanın bir ehemmiyeti kalmıyor. Eğitim değersizleşiyor. Bu da iş gücü konusundaki dengesizliklerin en temel sebeplerinden biri. Eğitime ulaşmak kolay olmalı tabii ki. Ama verilen eğitimlerin yetkinliğini kazanmak kolay bir şey değil.