105
13 May 2021
Türk İnsanının Mafya Sevgisi
Toplum bilimciler bu konu hakkında ne derler bilmiyorum ama dizilerden zannımca. Mafyasever bir ülke olduk çıktık. Bugün Sedat Peker'in videosunun altında sevgi gösterisinde bulunanları anlayabiliyorum o yüzden. Mahalle kabadayısı severiz, mafya severiz, mafya eşi olmak isteyen kadınlar var bu ülkede. Bknz. Kırmızı Oda normal şartlarda topluma faydası olması beklenen bir dizi ancak oradaki Sadi karakteri bildiğimiz mafya, kabadayı adına her ne diyorsanız. Ne kadar da sempatik gösteriliyor değil mi? Toplum nezdinde pek sevildiğini düşünmediğim Erkan Petekkaya bile bu rolle imajını inanılmaz anlamda düzeltti. Nedir bizdeki bu mafyaseverlik peki? Sadece dizi/film pompalaması ile olacak iş mi bu bilmiyorum doğrusu.
Delikanlılık silah çekip tesbih sallamak değildir, asıl delikanlılık tesbihi çekip silahı saklamaktır.
Bi arkadaşımın abisi oğlunun ismini ,kurtlar vadisindeki karakterden etkilenip memati koymuştu.Onu hatırladım birden.
mafyayı tv lerde gördüğü gibi zannediyor cahil,amele izleyici o yüzden
Basının ve yayın kuruluşlarının insan üzerindeki etkisi tüm toplum tarafından deneyimlenilip, ıspatlandığına ve sosyal medyada tartışma konusu haline geldiğine göre. "hadi canım insanlar da her gördüğünden etkilenmez, herkesin kendi yaşamı diyerek." Basına sosyal medyaya servis edilen insan sağlığına ve psikolojisine olumsuz etkileri görmezden gelerek, bu yayınlara karşı durmamak, yaş sınırı koymamak herkese açık olarak yayınlamak ne kadar doğru. Herkes bir kendi içine doğru sorabilir mi?
Peki bu tarz yayınlar yapmayan gerçek sanatçıların para kazanamaması hatta toplum tarafından yokmuş gibi davranılması da cabası.
Şimdi soruyorum dio severlere bende dahil, son dönemlerde kaç tane kültür sanat yayınına katıldık, bilet alarak destek verdik. Para kazanamayan kaç tiyatro var ülkede. Kaç sanatçı var...