Toplu Taşıma Araçlarında Kadınlara Yer Vermek ya da Vermemek İşte Bütün Mesele Bu
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      mrlawyerkk
      Geçtiğimiz hafta başıma gelen olaydır. Otobüste küçük çaplı bir tartışmaya sebep oldu bu olmak ya da olmamak kararım. Otobüste bir güzel yolculuk yaparken 30'lu yaşlarında bir kadın arkadaş oflama puflamaya başladı. Bir yandan koltuğumun üzerindeki askıdan tutmaya çalışıyor bir yandan da beni ikna etmeye çalışıyordu. Bir duymadım, iki duymadım, üç duymadım derken "Yoruldum, yer mi verseniz acaba kadınlara!" dedi cümle aynen buydu. Böyle doğrudan söyleyince bir refleks halidir kalktım yer verdim akabinde ayakta kalan ve benim yer verdiğim yolcudan daha büyük olduğunu iddia eden teyzeler, yükünün çok fazla olduğunu söyleyen bir başka kadın arkadaş başladı söylenmeye. Bize yer vermeniz gerek diye. Otobüste hemen kalkıp yer veren beyler oldu, öldü taklidi yapanlar oldu yani başlıkta gördüğünüz bir sorunsal içerisinde debelendik durduk. Meğer ne büyük bir meseleymiş bu.
        kafatamircisi
        Hamile ve yaşlılar harici kim olursa olsun yer vermem, birde erkek yanına oturmak istemeyen veya yanına erkek oturur diye diğer koltuğu da kapatan örümcek kafalılar var evlerden ırak olsun)
          mrsnl33
          Yaslilara,hamile olanlara ya da yanında küçük çocuk olan kadınlara yer veririm.Onun dışında kadınlara özellikle yer vermem.
            tsukyomi
            Hamilelere, hastalara ve yaşlılara yer verilir, işin özü budur. Gerisi pozitif ayrımcılığa girer ki bu leştir. Böyle hemcinslerim var oldukça olan bize oluyor, başka bir şey değil.
              badideasensei2
              Erkekler kadınlara yer vermek zorunda değildir. Cinsiyeti saçma bir konuda suistimal etmek yanlış. Ben sadece hamilelere, çok yaşlılara ve engellilere yer veriyorum. O da gideceğim yer çok uzaksa oturuyorum zaten yoksa ayaktayım çoğunlukla.
                eski_bi_tanidik
                Normal kadınlara yer vermeye gerek yok. Hamile yaşlı veya zor durumlarda olanlar hariç.
                  heyecann2
                  Hamile kadınlar ve yer almayı hakeden anlayışlı yaşlılarımız hariç kimseye yer vermem sanki ben para basmıyorum
                    buse01
                    Hamile, yaşlı ve hasta olanlar için verilmeli ama sırf kadın olduğu için verilmesi saçma olur pussysii varrr itaat etmeliyizz oo maykartt
                      detokssuyu
                      Elbette erkekler kadınlara yer vermek zorunda değildir ama verseler süper olur ya. Tabii bunu asla beyan etmem. Çok ayıp kimin ne kadar yorulduğu kimin o an o koltuğa ne kadar ihtiyacı olduğu hiç belli olmaz.
                        kisi
                        Kadını aciz gören cinsiyetçi bir 'jest'. Küçücük çocukken kucağımızda sırt çantası, elimizde spor çantası ve ikisi de dopdolu iken otobüste giderken bizden yer isteyen teyzeyi hala anar anar hakkında kötü konuşurum. 10 yaşında ya var ya yoktum. Şimdiki gençler şeyi şeyetsin teyzem.
                        /
                        0

                        Tarihe Göre

                        İçerik bulunamadı.