98
8 Eyl 2020
Tanrı'nın İnsanları Dünyaya Göndermekteki Amacı
Allahü teâlâ, ateiste, (Ben ezelî ilmimle biliyorum ki, sen zaten inanmayacaktın, onun için seni Cehenneme attım) deseydi, ateist, (Suç işlemeden, imtihan edilmeden, beni cezalandırmak adaletsizliktir. Beni dünyaya gönder, iyi ameller işlerim) demez miydi? Ateistin ve diğer kâfirlerin böyle diyememeleri için, onlar dünyaya getirilmiş, onlara akıl verilmiş, ivyi kötü yol gösterilmiş, itiraz edecek bir durum kalmamış oluyor. Kâfirler buna rağmen, bir kurtuluş ümidiyle, mealen şöyle diyecekler:
(Rableri huzurunda başları öne eğik, “Rabbimiz, gördük, duyduk, şimdi bizi dünyaya geri gönder de, iyi işler yapalım, artık kesin olarak inandık” diyecekler.)Secde 12
Günde 5 vakit ve cumaları
"oha ne kadar yüce"
"üf yüceliğe bak"
"evet baya yüce"
Dememiz için
Yaşar Nuri Ozturk'un sürekli kullandığı bir cümle vardı : Ben bunu kitabımda anlattım
Tanrı insanları kendi varlığına delil için irade ve akıl donanımı ile ruhundan bir parça ile yarattı. Bu sebeple insanlar Tanrı'nın sanatının yansıması ve bir parçası olarak kabul edilebilir. Enel Hak söylemi bu ifadenin en iyi açıklamasıdır.
Tanrı insanları sonsuz yaşamda (ruh aleminde) yaptıkları yanlış seçim ve şeytana uyma lafzından sonra fani hayatta bir imtihan süreciyle gecici bir hayata göndermiştir.
Bu minvalde Tanrı'nın sureti ve sireti insan hak ederse ruh aleminde layık olduğu makama ulaşacaktır. Neyi hak ettiği de fani (dünya) hayatında yaptıklarından sonra belli olacaktır.
Eşsiz bir makine tasarlarsın ve doğru çalışıp çalışmadığını kontrol edersin.
Herkesin bir yaşama amacı olduğuna inanıyorum. Ama hiç kimse yaşama amacını bildiğini de düşünmüyorum. Ben tüm insanlığın ortak bir yaşama amacı olduğunu düşünüyorum :)