Size Göre "Feminizm" Kavramı Ne İfade Ediyor, Bu Konuda Fikriniz Nelerdir?
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      nrdnrk
      Şahsi fikir olarak bana göre saçmalıktan ibaret. Kadın dayanışması falan tamam hoş bir olay ama bazı kesimlerde bide "özgür seks" olgusu diye birşey var. Nedir yani anan baban izin vermiyor mu yiyişmeye bacım, onun için mi?
        durmus-koksal
        toplum kadının erkekten üstün görülmesi sanıyo çünkü feminizmi haz edemeyenler topluma böyle yansıtıyo ama aslında kadının erkekle eşit haklara sahip olduğunu düşünmektir kadın erkekle her konuda eşittir dermişiz gibi davrananlar da var ama bu da saçmalık erkekler kadar fiziksel güçleri yok diyo biz burada hak olarak eşitlikten bahsediyoruz hem onların baktığı açıya bakarsak dünyadan 4 yıl kadınlar gitse erkekler mal gibi kalır ama 4 yıl erkekler gitse dişi bireyler 3. yıl ruhlarını bile duymaz hiç ihtiyaçları var gibi hissetmezler
          criminalcoder
          Lgbt bireyine bile sempati duyabilirim ki normalde bana aşırı ters ama feministlere asla! çünkü sen nasıl sırf erkek diye bir insana nefret duyabilirsin? Dünyanın en pis ırkçıları feministlerdir.
            frtizm
            Neden hiç güzel feminist yok acaba?
              lilalola
              feminizm güzel bir kavram ama bazı kişiler tarafından ''eşitlik'' olduğu kısmı unutuluyor savunulurken sanırım. Feminist adıyla gezip kadını üstünleştirilmesi amacına uymuyor bu sefer insanlar kötü bir şey olarak görmeye başlıyor.
                fyodorovna
                Yüzeysel yorumları okumaya geldim, gidiyorum.
                  zerothekiller
                  Toplumun erkek egemen olmasını sağlayan salak tiplere karşı açılmış bir şey. Erkekler kadınları hep aşağılıyor, dövüyor vb. Bunları neden yapıyorlar? Tabikide toplum erkeklerin beynine şunu kazımış,"erkekler kadınlardan fiziksel olarak güçlüdür ve kadınlara istediklerini yaparlar. Kadınların ses çıkarması ne hadlerine!"... Böylece erkekler her konuda üstünleştirilmiş. Bir sürü örnek var. Ama siz düşünün onları.bir dizilere bakın. Kadınlara " karı" deniyor ve adamlar istediği her haltı yiyor. Dizler bunları toplumdan esinlenerek yapıyorlar. Bu da ayrı. Kadınların vücutlarında evlenmeden iz bırakıyorlar ve şunu diyorlarr"o da istedi/kendimi durduramadım/kıyafetleri beni kendine çekiyordu."vb.bir sürü örnek var. Beni konuşturtmayın burda. Haddini bilmez p.ç ler yüzünden toplum malaklaştı. Kendinizi ayarlayın biraz. Allah aşkına, lütfen!
                    apollonia-corleone
                    Toplum tarafından cinsiyet ve cinsiyet rolleri farketmeksizin bireylere eşit davranılmasını ifade ediyor.Gereksiz şeyleri abartanların,gündemde kalmak için her kendisine söylenen kötü sözü feminizme bağlayan ünlülerin bu kavramın içini boşalttığını düşünüyorum.
                      tahoe_og
                      Yine fularlar havada uçuşuyor aq.
                        nursuduha
                        öncelikle feminizm bu kadar sığ bir kavram değil. feminizmin bir tarihi var ve o tarihi bilmeden feminizmi yorumlamanın çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Evet feminizme dair toplumumuzda çok yanlış bir algı var. Yok erkek düşmanlığı yok seks özgürlüğü vs vs. öncelikle feminizmin ilk aşamasında kadınlar kendilerinin de toplumun bir parçası olduklarını kanıtlamak adına birçok savaş verdiler. Tabii biz Türkiye'de yaşayan kadınlar olarak bizim büyük annelerimiz kendi özgürlük ve bağımsızlıkları için bir savaş vermedikleri için bunu anlamamız ne yazık ki o kadar kolay değil. Biz feminizmi anlamak yerine yermeyi milletçe daha havalı buluyoruz.
                        /
                        0

                        Tarihe Göre

                        İçerik bulunamadı.