Sizce Türkiye 'Bolluk Parodoksu'ndan Muzdarip mi?
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      obbobbon
      bilmeyenler için bolluk paradoksu kısaca; değerli doğal maddenleri ve kaynakları çok olan ülkelerin, doğal kaynağı onlardan çok daha az bulunan ülkelerden daha az demokrasi ve/veya hatalı kalkınma sebebiyle ekonominin kötü duruma gelmesidir bazı örnekler; venezuella japonya suudi arabistan iran izlanda
        rahat
        bence o kadar bol kaynağımız yok. ilk başta aklıma ne konuda bolluğa sahibiz diye düşündüm. her şeyden parça parça var. bir bütün olarak şu bizde çok diyebileceğimiz bir şey var mı?
          me_out_bye
          Mallık sendromundan muzdarip.
            vermehterii
            venezuela dünyanın en büyük petrol rezervine sahip ama başlarında maduro diye bi angut var. o adam başkanlığı bırakırsa venezuela dünyanın en refah ülkeleri arasına girecektir.
              arasserin
              Degil bence tarım ülkesi olmasi dışında bir bolluk göremiyorum doğrusu
                esseref
                doğal kaynağa bakınca tarım olarak bolduk ama onu da kaybettik zaten. başka bir alanda bol olduğumuzu düşünüyorsak o kadar da çok bolluğa sahip değiliz bence. üstünlük kompleksi olabilir bizde herkesin bizi kıskandığını düşünüyoruz. bu arada japonya ne alaka? teknoloji olarak bolluk mu? ve japonyada ekonomini o kadar kötü olduğunu düşünmüyorum
                  silmarillion
                  Biz bence boşluk paradoksundan muzdaripiz, hem işsizlik oranı yüksek memlekette, hem içimizde o bitmeyen boşluk, hem kafaların boş olması, bomboş yani öyle bir boşluk ha bir de tabii aşkım sen ilksin boşluğu ona hastayım zaten:)
                  /
                  0

                  Tarihe Göre

                  İçerik bulunamadı.