Sizce Bir Anne Çalışmalı mı Yoksa Çocuğuna mı Bakmalı?
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      bisosyolog
      Çok uzun zaman düşündüğüm bir şey. Bazı annelerin çocukları iş yerlerinde, kreşlerde, bakıcıların eli altında saçma sapan büyüyor. Bir de annesi tarafından kapıda karşılanan, bir eksikleri olmayan, günlerini güzel değerlendiren çocuklar var. Ancak aynı zamanda araştırmalar çalışan kadınların çocuklarının hayatta çok daha başarılı olduğunu söylüyor. Şahsım adına konuşmak gerekirse, anne de olsam asla çalışmayı bırakmam, bırakamam. Nitekim bu şekilde zaten çocuğuma da daha verimli olduğumu düşünürüm. Ancak çocuğumun iş yerinde oradan oraya sürüklenmesini de istemem.
        luciferin_kizkardesi
        Bence istediğini yapabilir. Mesela yengem çalışsaydı şuan müq bir işi olacaktı ama o iki çocuğuna bakmayı tercih etti.Mesela annem çalıştı ve harika bir anne. Bu sadece kişiye bağlı yani isteyen çalışır isteyen çocuğuna bakar.Mesela ben eğer çocuğum olursa bi zamana kadar bakıp sonra kariyere devam diye düşünüyorum. Mantıklı bence
          benita
          Çocuk da yaparım kariyer de saçmalığını bir kenara bırakalım. O çocuğu kreşlere, saçma sapan insanların eline bıraktıktan sonra artistliğin bir anlamı yok çünkü çocuğun tek ihtiyacı annesi oluyor. Doğurmak meziyet değil bakamayacaksan yapmayacaksın, çalışmama lüksün yoksa da doğurmayacaksın.
            cinayetvaraga
            Kendinizi gömün, hayatınızı gömün, yine mangalda kül bırakmayın. Sorum şu; kaçınızın çocuğu var da böyle artistlik yapıyorsunuz? Bizim kendi işmiz ve çalışmasına gerek olmamasıma rağmen ufaklığı 15 aylıkken kreşe verdik. çok zor oldu ama alıştı. şu an tam 46 aylık. arkadaşlarımızın çocukları yeni başlıyor anaokuluna ve haftasonları bir araya geliyoruz, size belki 100 tane fark sayabilirim. bizimki çok çok ileride eğitim olarak. Alınan eğitim temelden ilmek ilmek işliyor çocuğu ve gerçekten çocuğun gelişiminde çok önemli. iyi bir eğitim kurumuna gönderirseniz çıktısı da bir o kadar iyi olacaktır. evde annenin yetiştirdiği çocuk tabi ki daha fazla aile sevgisi alıyor. ama kalkıp çocuk varsa iş olmaz diyorsanız bu maça 3-0 yenik başlamak demektir. demeyin öyle bence.
              busrawashere
              ilkokula kadar bakmalı
                me_out_bye
                Zor soru. Sanırım çocukla ilgilenmeli belli bir süre. Daha sonra çocuk anne ihtiyacını aldığında daha rahat durum olduğunda belli bir yaş sonrası çalışabilir dilerse. Ama altı önemli sanırım. Olmaz öyle kreş mreş. Ortam kötü.
                  _umut_
                  Çocuğun sadece anneye ihtiyacı yok. Anne tek yapmadı ki bu çocuğu ? Burada durum anne baba değil çocuğun kendisi. Çocuk doğduktan sonra kreş yaşına kadar ( şu an kaç bilmiyorum 4-5 olabilir) anne veya baba sürekli ilgilenmeli bence. Kreş dönüşü de ilgilenecek kişi de yine ebeveyn olmalı. Anneanne, bakıcı, komşu değil. Anne çalışsın baba baksın yada baba çalışsın anne baksın farketmez. Bence çocuk evde yalnız kalabilecek yaşa kadar böyle olmalı. Anneyim diyen anne, babayım diyen babalık görevini yapmalı. Bu görevler her aile içinde pay edilir orası ayrı. Fakat sadece dünyaya getirip hadi ben işime bakayım denmesi ve lafta evladını sevip zaman geçirmek için hayatından feragat edilmemesi bence yanlış.
                    badideasensei
                    isterse ikisni de yapar şahsen ben çocuk konusunda tereddütteyim.
                      dr.rock
                      Kariyer hedefi varsa çalışmalı Para sıkıntısı yoksa para için çalışmasa iyi olur Kadınların artan oranda çalışmak konusunda çokta istekli olmadığını görüyorum Ama Kariyerine, ideasına bağlı, ama ailesinide bir o kadar koruyan kadın tadından yenmez
                        plazacalisani
                        Bir süre çocuklarla ilgilenmeli
                          selessq
                          Bakmayacaksan anne olma aq
                          /
                          0

                          Tarihe Göre

                          İçerik bulunamadı.