27
8 Şub 2022
Sizce Atatürk Yaşasaydı Ülkemiz Şuan Nasıl Olurdu?
Zamlar, suriyeliler, yobaz insanlar neredeyse hiç olmazdı diye düşünüyorum.
En çok hoşuma giden birkaç sözü:
✨Hayatı ve özgürlüğü için ölümü göze alan bir millet asla yenilmez.
✨Şuna inanmak gerekir ki, dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir.
✨Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan, biçim ve kılıkta başarıdan çok, ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip donanmaktır.
✨Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin.
✨Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.
✨Ben, manevi miras olarak hiçbir nass-ı katı, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım, bilim ve akıldır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse manevî mirasçılarım olurlar.
✨Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve çöküş vardır. Her ilerleyişin ve kurtuluşun anası hürriyettir.
✨Çalışmak demek, boşuna yorulmak, terlemek değildir. Zamanın gereklerine göre bilim ve teknik ve her türlü uygar buluşlardan azami derecede istifade etmek zorunludur.
Bırakın kardeşim şu olsa nasıl olurdu bu olsa nasıl olurdu muhabbetini. Önünüze bakın artık geleceğe odaklanın. Sizi geçmiş değil, kurtarsa kurtarsa gelecek kurtarır.
herkesin imreneceği aydın bir Türkiyr olurdu herkes Türkiye'de yaşamak çağdaş ve çok farklı ülke olurdu ah be atam ne olurdu yaşasaydın
demokrasi kokan bir ülke olurdu ya Türkiye uçardı resmen keşke görebilseydim o yılları
ülkenin nasıl olacağını bilmem ama ülkeyi ilk gördüğünde tavrı aynen bu şekilde olurdu rfgdf
Biz Avrupa'ya değil Avrupa bize özenirdi
İt kopuklar, dinciler, sapıklar, tacizciler, tecavüzcüler, 30 küsür suç kaydı olan herifler gezmezdi ortalıkta. Buna eminim.