Siyasiler Öncelikli Olarak Aşı Olmalı mı, Vatandaş Olarak Sıralarını mı Beklemeli?
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      mrlawyerkk
      Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Üyeleri ve Erdoğan'la birlikte birçok siyasi aşılanmış durumda. Gerek canlı yayınlarla gerek haberlerle takip ediyoruz durumu. Toplumda boy gösteren aşı olup olmama ikilemini çözmek için hükümet tarafından ciddi bir uğraş olduğu ortada. Öyle ki aşı olanların sosyal medyada aşı uygulama fotoğraflarını paylaşmaları tavsiye ediliyor hatta zorunlu kılınıyor iddiası da gündemle. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise "Vatandaş Kemal Kılıçdaroğlu olarak sıramı bekleyeceğim." demiş. Fransa Sağlık Bakanı da vekillerin aşı önceliği teklifine oldukça sert bir ifade ile "Ben de doktorum ama aşı olmuyorum. Örnek olmak sıranızı beklemek demektir." demiş ve vekillerin aşı önceliği teklifini reddetmişti. Bizde durumlar bir hayli farklı şekillendi. Öncelikli olarak siyasilerin aşı olmasını istedik çünkü SinoVac aşısına karşı güven problemimiz vardı. Hükümet, Fransa'nın aldığı gibi birtakım kararlar almış olsa idi bir hayli tepki çekecekti. Zaten toplum nezdinde güven problemi olan aşının öncelikli olarak sağlık çalışanlarına ve halka uygulanıyor oluşu olası "Biz kobay mıyız?" sorularını gündeme getirecekti. Nitekim siyasi figürler başta olmak üzere kısa vadede vekiller ve kamu çalışanları aşılanacak. Bu durumda da 65 yaş üstü, kronik rahatsızlığı olan kısaca risk grubunda olan vatandaş önceliğini kaybetmiş oluyor. Kılıçdaroğlu'nun çıkışı ile bu durumu konuşmaya başladık. Ne diyorsunuz aşı öncelik sıralaması adaletli mi? Siyasilerin vatandaşlardan önce aşılanması doğru mu?
        peripedia
        Tabii ki de öncelikli olarak risk grubu aşılanmalı. Sağlık çalışanları, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olanlar şeklinde ilerlemeli. Şimdi 20'li yaşalarındaki vekiller aşı olacak. Risk grubunda olmasına rağmen kendini evine kapatamayan, çalışmak zorunda olan insanlar var. İkinci parti aşı ne zaman gelecek o bile net değilken bu insanlar riske ediliyor her geçen gün.
          damat-berat-official
          O siyasiler, halkın seçtiği devlet hizmetçileridir. Halktan ne üstün ne de alçaktır. Onların halklarını temsil etmesi gerekmektedir. Bu aşı önceliği halka hakarettir, basitçe biz saha üstünüz demektir. Aşı olmaya giden bi Başkanın zibilyon tane araçla hastaneye gitmesi halka hakarettir. Aşı olması gereken ilk kişiler halka en çok yardımda bulunan doktorlar, kuryeler, polisler vb. meslek grupları; sonrasında iş güvenliği olmayan çiftçi,asgari ücretli vb. gelir durumu düşük kişilerdir. Şu anda halkımız için utanç kaynağı olan ünlüler (!) bile biz, bu ülkenin gerçek sahiplerinden daha öncelikli değillerdir. Ekonomi_Şurası 15 Ocak 2021 21.00 Istanbul/Bağcılar
            yokartikirem
            Örnek olmak için sağlık bakanı ve Cumhurbaşkanı oldu işte tamam. Gerisine gerek yoktu hiç. Öncelikli olarak sağlık çalışanları olmalı.
              gizemino
              65 yaş üstü vekiller öncelikli grupta zaten aşı olsunlar da 65 yaş altındakiler sıralarını beklesinler yani öncelikli grup olmasının bir anlamı var
                hogwartsmektubugelmeyen
                Tabi ki beklemeli. Kronik rahatsızlığı olmayan ya da riskli grupta olmayan biri niçin aşı olsun ki? Ünlülerin de aşı olması bir o kadar saçmaydı
                  badideasensei
                  Vatandaş olarak sıra beklemeli.
                    detokssuyu
                    Kamu çalışanlarının aşılanmasını anlıyorum ama oldukça izole bir hayat yaşayan vekillerin aşılanması doğru değil. Böyle bir sıralamaya gitmeleri toplumun aşıya duyduğu güveni artırmak için büyük olasıkla.
                      ali-vercetti
                      işe yarasalardı önce olmaları gerekirdi ama..
                        sedefartuny
                        Fahrettin Bakan'ın HDP vekillerini sıralarını bekledikleri için teşekkür ederken karşıma çıktı başlık. Bence de riskli durumda olmayan vekiller bir süre daha beklemeliler.
                          ricksanchez1
                          Herkese yetecek kadar aşı geldi de!!!! hangimiz önce olalım onu tartışıyoruz. Komik bir milletiz gerçekten. İnsanları anlamıyorum, siyasiler aşı olsa niye oluyorlar diyorlar, olmasa niye olmuyorlar yoksa diğer aşılardan mı oldular diyorlar. Her zaman her türlü şartta sorun çıkartacak bir şey buluyoruz, bu millete rahat yok arkadaş.
                          /
                          0

                          Tarihe Göre

                          İçerik bulunamadı.