Sıradaki Yeni Pandemi? Bu Ölümcül Virüs 4 Milyon Yıldır Donmuş
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      bakmis
      Sıradaki yeni pandemi bu mu? Ölümcül virüs 4 milyon yıldır donmuş halde bekliyor. Küresel iklim değişikliği nedeniyle küresel ısınma her geçen gün artıyor. Buzullar hızla eriyor, permafrost tabakasındaki virüs ve bakteriler hızla gün yüzüne çıkıyor. Video :
      https://www.youtube.com/watch?v=0v8gvAtsXz0
      Bu Ölümcül Virüs 4 Milyon Yıldır Donmuş
        gossipdio
        bu bilinen ve beklenen bir şey virüs hep olacak önemli olan bizim ders almamız
          selshine
          Hayırlı olsun gelsin umurumda değil
            anemik
            Zaten buzulların erimesinin önemli tehlikelerinden biri de buydu ne zannediyordunuz bu kadar doğa katliamı karşısında başımıza bir şey gelmeyeceğini mi
              bakmis
              Sıradaki yeni pandemi bu mu? Ölümcül virüs 4 milyon yıldır donmuş halde bekliyor. Küresel iklim değişikliği nedeniyle küresel ısınma her geçen gün artıyor. Buzullar hızla eriyor, permafrost tabakasındaki virüs ve bakteriler hızla gün yüzüne çıkıyor. Bu Ölümcül Virüs 4 Milyon Yıldır Donmuş Eğer dünyadan izole bir şekilde hayat sürmüyorsanız, iklim değişikliğinin bugün insanlığın karşı karşıya olduğu en güncel tehlikelerden biri olduğunu biliyorsunuzdur. En yaygın olarak tanımlanan semptomlar arasında sık sık yoğun kuraklıklar, sıcak hava dalgaları, yaşanan fırtınalar, ısınan okyanuslar nedeniyle eriyen buzullar yaygın olarak rapor ediliyor. Şuanda yaşadığımız ağır kış da bunun etkilerinden biri. Ancak iklim değişikliğinin daha az aşina olabileceğiniz büyüleyici bir zincirleme etkisi, permafrost... Permafrost nedir? Permafrost dünya yüzeyinin yaklaşık %11’ini kaplayan donmuş topraktır. Bunların çoğunluğu Amerika tarafında Kanada’nın önemli bölgeleri ve Alaska , Rusya tarafında Sibirya… Kutuplarda ki Buzullarda Yeni Pandemi Tehlikesi Kutuplar iki kat daha fazla ısınıyor. Buzulların erimesi yeni virüsler veya yeni mutasyonlar için açık kapı mı? Peki gerçekten buzullar erirse ne olur? Patojenlerin yani hastalık yapıcı bakteri ve virüslerin yeniden aktive olarak insanlar arasında salgınlara neden olabilir? Permafrost yazın düşen ve kışın yeniden donan aktif katman olarak bilinen yüzey toprağı ve tortu tabakası tarafından korunur. Ancak şuanda bu katmanın bazı kısımları hiç donmuyor. Bu nedenle permafrost daha yüksek sıcaklıklara maruz kalıyor ve erimeye başlıyor. Bu yüzden on binlerce yıl boyunca gömülü kalmış ve korunmuş olanları ortaya çıkartıyor. İşte bu yüzden dolayı şimdi mamut dişi küpeleri yada kolyeleri satın alabilirsiniz. Ancak aynı zamanda yeni bir pandeminin başlangıcını da ifade edebilir bu. Çünkü hayvan iskeletleri ve bitki türlerinin yanı sıra eriyen permafrost binlerce yıldır uykuda olan hastalıkları serbest bırakıyor. Permafrost tabakası çok fazla biokütle ölüsü içeriyor.  Bitkiler, hayvanlar ve insanlar da dahil olmak üzere tüm canlıları. Aynı zamanda bu yeraltı buz mezarında kilitli olan şey insanlar ve hayvanlar öldüğü sırada var olan patojenlerin çılgınca karışımı. Virüsler ve bakteriler çoğu durumda organizmanın içine yerleşmişlerdir. Aslında bu bakterilerin birçoğu öldü. Bazıları ise sıfır derecenin altındaki sıcaklıklarda hayatta kalmak için çok sayıda strateji geliştirdi. Donmuş ama canlı olarak bekliyorlar. Soğuk bölgelerde bitki ve hayvanlar öldüğünde normal ayrışmalarının aksine donarak beklerler. Zaman içinde bazen bu donmuş cansız bedenler aktif katmandan aşağı doğru hareket ederler. Üstüne daha fazla hayvan ve bitki yüklendiğinde, her şey daha da aşağı bastırılır ve tortular biriktiğinde, permafrost bazı noktalarda bir buçuk kilometre kalınlığında bir yer olabilir.
              https://www.youtube.com/watch?v=0v8gvAtsXz0
              Bu Ölümcül Virüs 4 Milyon Yıldır Donmuş
                eliff04
                Aslında şimdi düşündüm de o kadar da kötü değil. Belli mi olur belki virüse yakalanırım (sonu belli)
                /
                0

                Tarihe Göre

                İçerik bulunamadı.