Sevgilini Geride Bırakıp Yurt Dışında Yüksek Lisansa Gitmek Bencillik midir?
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      gizemino
      En yakın arkadaşım yüksek lisans için Hollanda'da çok iyi bir üniversiteden kabul attı fakat 5 senelik sevgilisi Türkiye'de de iyi üniversitelerden kabul alabileceğini ve yurt dışına giderse görüşmelerinin çok zor olup ayrılacaklarına kadar getirdi mevzuyu. Gitmesi bunca yıllık ilişkileri için bencil bir karar olurmuş. Arkadaşım adına hem inanılmaz mutluyum hem de inanılmaz üzgünüm. Bana kalırsa bunun bencillikle hiçbir alakası yok. Kaldı ki olsa bile kız devam edeceği belli olup olmayan bir ilişki için mükemmel bir kariyer planını çöpe mi atsın anlamadım ben. Açıkçası sırf sevgilim istemiyor diye de böylesine güzel bir fırsatı tepemezdim. Arkadaşım bu haberin mutluluğunu yaşayamadan kara kara gitsem mi gitmesem mi diye düşünüyor. Bence bu durumda asıl bencil olan kariyerine engel olan erkek arkadaşıdır.
        bright-wizard
        Arkadaşına yazık olmuş.
          a.l.p.o.l.l.o.n
          İkiside bencil (arkadaşına böyle demek istemedim ama yani olanı söylüyorum). Sevgiliside gelsin yanında madem çok seviyorsa
            gregory_
            5 sene de az degil ya beraber gitme sanslari yok mu??
              patiklipengui
              Niye bencillik olsun? Birbirlerini seviyor olabilirler, uzun bir ilişkileri olabilir ama bu kişisel hayatlarını yaşayamayacakları anlamına gelmez ki. Bence bu tür durumlarda karşı tarafın saygı duyması gerekir. Hele konu eğitimse. Uzun mesafe ilişkisi zor olabilir ama yapacak bir şey de yok.
                bosvermisfalan
                Hayır bencillik değil. Geleceğini ilgilendiren bir konuda duygusal yönden bakması doğru değil. Eğitimi, kariyeri ve geleceği için mantığıyla hareket etmeli. Hem de yurt dışında kabul görmüş bunu kutlamalı
                  somurtkan_sirin
                  Arkadaşına ilet lütfen. Düşünmesi bile saçma...Zaten kalmasını istiyorsa asıl bencilliği o yapmış olur. Kızın hayatını çalmasın.
                    kisi
                    Bencilliktir ama bence makul bir bencilliktir. Gitsin derim ben.
                      pillowtalk
                      Değildir. Eğitim bu kardeşim. Fırsatı varken neden değerlendirmesin?
                        notuds
                        ikisi arasında seçim yapma lüksü bile bencilliktir aq.. hangisi benim için daha iyi demek farklı hangisine fedakarlık yaparım demek farklı.. hem ne demişler.. ilk seçenek çok iyi olsa ikinci bir seçenek olmaz diye.. eğer emin olsa gitmezdi.. tereddütteyse düşünmeden gitsin.. başıma gelse ben gönderirdim.. buna ben engel olsam bencilliği ben yapmış olurdum.. seven fedakarlık yapar..
                        /
                        0

                        Tarihe Göre

                        İçerik bulunamadı.