Sevgilini Geride Bırakıp Yurt Dışında Yüksek Lisansa Gitmek Bencillik midir?
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      gizemino
      En yakın arkadaşım yüksek lisans için Hollanda'da çok iyi bir üniversiteden kabul attı fakat 5 senelik sevgilisi Türkiye'de de iyi üniversitelerden kabul alabileceğini ve yurt dışına giderse görüşmelerinin çok zor olup ayrılacaklarına kadar getirdi mevzuyu. Gitmesi bunca yıllık ilişkileri için bencil bir karar olurmuş. Arkadaşım adına hem inanılmaz mutluyum hem de inanılmaz üzgünüm. Bana kalırsa bunun bencillikle hiçbir alakası yok. Kaldı ki olsa bile kız devam edeceği belli olup olmayan bir ilişki için mükemmel bir kariyer planını çöpe mi atsın anlamadım ben. Açıkçası sırf sevgilim istemiyor diye de böylesine güzel bir fırsatı tepemezdim. Arkadaşım bu haberin mutluluğunu yaşayamadan kara kara gitsem mi gitmesem mi diye düşünüyor. Bence bu durumda asıl bencil olan kariyerine engel olan erkek arkadaşıdır.
        somurtkan_sirin
        Arkadaşına ilet lütfen. Düşünmesi bile saçma...Zaten kalmasını istiyorsa asıl bencilliği o yapmış olur. Kızın hayatını çalmasın.
          abdes_terligi
          sevgilisinin yaptığı asıl bencillik. Destek vermesi gerekiyor
            patiklipengui
            Niye bencillik olsun? Birbirlerini seviyor olabilirler, uzun bir ilişkileri olabilir ama bu kişisel hayatlarını yaşayamayacakları anlamına gelmez ki. Bence bu tür durumlarda karşı tarafın saygı duyması gerekir. Hele konu eğitimse. Uzun mesafe ilişkisi zor olabilir ama yapacak bir şey de yok.
              gregory_
              5 sene de az degil ya beraber gitme sanslari yok mu??
                yagmur_ults
                Sevgilisi o kadar seviyorsa tam tersi basarili olmasini ister. Benimde erkek arkadasimla aramda 2.700 km var ve böyle bir durumda beni Türkiyeye getirtmektense kendisi yanimda yurtdisinda okumak icin cabaliyor. Arkadasinin sevgilisi gercekten seviyorsa onu yaninda tutmak yerine „bende cabalayip yanina gelicem“ demeli. Arada mesafe olmasi asiri yipratici bir sey ama insan sevdiginin basarisina engel koyuyorsa ya güvenmiyordur ya sevmiyordur ya da bencilin önde gidenidir. Tam tersi destek olmali.
                  kisi
                  Bencilliktir ama bence makul bir bencilliktir. Gitsin derim ben.
                    ralph-nir
                    bir insanın geleceği için çabalaması fırsatı değerlendirmesi bencillik değildir.
                      gossipdio
                      Alakası bile yok, önceden böyle düşünürdüm iki insan birbirini seviyorsa her konuda birbirine destek olmalı gerisi boş
                        domatescokpahali
                        sevgilisinin gitme kal demesi bencillik olur bence
                          cinayetvaraga
                          Tamam da yani gelecek meselesi. sevgilinin gelecekte olup olmayacağı muallak. ama aldığı eğitim baki. Ben çeker giderdim kimsenin de kaprisini çekmezdim.
                          /
                          0

                          Tarihe Göre

                          İçerik bulunamadı.