Şeriat Bizim Hukukumuz Mudur?
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      dr.rock
      Şeriat: Kuran’ın ayetlerine, Hazreti Muhammet’in sözlerine ve yaptıklarına, bunlardan çıkarılmış yorumlara dayanan, insanın yaşamını, toplumsal yaşamı düzenleyici, Tanrısal olduğu için hiçbir zaman değişmeyecek olan dinsel kurallar bütünü, İslam hukuku. Böyle tanımlanmış. Ülkemiz heterojen bir sosyokültürel yapıya sahip. Milliyetçi egemen bir toplum. Savaş ve asker odaklı gelişen bir devlet refleksine sahip. Atatürk’ten sonra yüzünü batıya dönmüş ancak son 20 yılda Arap siyasetine adapte. Bu konjonktürde şeri hükümlerin adalete adapte edilmesi böyle bir iklim olsa dahi imkansız. Dünyanın ivmelendiği teknolojik gelişmeler ve evrensel normlar malumumuz. Bir şeriat destekçisi meslektaşımla atama ve yer değişikliği hakkında konuşurken yaptığı usülsüzlüğün dinen sakıncalı olup olmadığını sormuştum. Bana Ben şeriat hükümlerine göre yaşarım. Bizim ülkemiz ise bu şekilde yönetilmiyor. Kanunlar fikren beni bağlamaz. Demişti Haber onedio.com/h/946315
        patronicee
        Burada şeriatle ters düşenlerin sosyal medyada tecavüzcülere idam naraları attığına yemin bile edebilirim. Şuan ki yaşam mantığı ve ahlakına bakarsak eğer şeriat bile bizi paklayamaz.Kaldı ki Din ve devlet işleri birbirinden ayrılalı çok oldu. Şeriat hükümleri ağır ve belki biraz günümüz koşullarında vahşet andıran cinsten. Sağlam hukuk ve adalet temelleri atıldıktan sonra şeriatin lafı bile edilemez. Bu ülkenin hukuk ve adalet güncellemesi yapması lazım.
          redblack
          Şeriate göre de misal, devlet malini babasinin mali gibi kullanamaz. Hadi g.tü yiyorsa uygulasin bu hükmü! AT ORGANI!
            serenity_s
            şeriata sokim. dini rezil ettiler. midem bulandı artık
              cinayetvaraga
              Çeşmenin başında kim duruyorsa suyu ona göre açıyor. Herkes işine geldiği gibi yorumluyor. ama bugün yine buna benzer bir başlıkta yazmıştım. 28 şubatı zamanında getirenler partinin ileri gelenlerinden ziyade ortalığı ateşe veren radikal islamcı milletvekilleri ve bakanlardı. Yumuşak zeminde inşa edilen düzen partiye mal oldu ve yüz karamız olan 28 şubat gerçekleşti. Bu adamlar da akepeye zarar veriyor, versin de umrumda değil. Ama olan toplumsal yapımıza oluyor. Çünkü insanoğlu mide bulantısını sevebilir. karmaşadan kaostan beslenenler bunu rahatlıkla kullanabilir. Umarım bu adamları hem kendi gelecekleri hem de ülkenin geleceği için bastırıp, ihraç ederler. yoksa sonuç HDP ile aynı olur. onlar bu ihraç olayını beceremedi bak tüm partiye mal oldu. görelim bakalım nasıl oalcak.
                bgsss
                Şöyle ki ; adaletin olmadığı bir toplumuz hala ve hala aynı adaletsizliği kendi elleriyle seçen bir avuç aptal sürüsü! anayasamıza göre laik ama yönetime göre din ve devlet işi birlikte yürütülüyor fakaaat sorsan kul hakkı yemez kimse assla hiçbir vatandaşının hakkını yemez. Bari dini alet etmeyin baaarii!! Ne alaka diyecek olursanız böyle adaletsiz bir topluma idam dahil olamaz çünkü daha fazla acımasız oluruz çünküüü acımasızların canı bağışlanır ve vicdanı olan insanlar öldürülür !
                  ladydisko
                  azınlıklara ne oluyor?
                  /
                  0

                  Tarihe Göre

                  İçerik bulunamadı.