200
5 Ağu 2020
Seni Leylekler Getirdi Yavrum: Çocuğuna Üremeyi Nasıl Anlatırsın?
Çağımız ebeveynleri çocuklarının klasik “Ben nasıl dünyaya geldim?” sorusuna klişe “Seni Leylekler Getirdi Yavrum” cevabı vermiyordur diye düşünüyorum. Haydi biraz beyin fırtınası yapalım ve çocuklara üremeyi nasıl anlatacağımızı dio’layalım.
Kendi öğrensin ya zamanla, bana anlatan mı oldu araştırsın.Ben anlatamam babasına yönlendiririm belki dgfhgfh
Açıkçası bunlar hassas konular mutlaka bir uzmana danışır öyle bu konuşmayı yaparım. Tabii öncesinde sorması gerekir durduk yere kendimi zor duruma düşürmem :)
Çok zor bir soru. Şimdi düşününce seni leylekler getirdi kolay ve masum kaldı. Nasıl anlatılır bilmiyorum ki. Pedagoglara bir danışmak lazım.
Çok kolay. Üreme hücrelerinn birleşip yeni bir canlı meydana getirdiğini söylerim.
İlla bebeğin oluş anı anlatılmak zorunda değil dimi?
Yalansız anlatırdım kesinlikle. Olayı anlatmak zorunda değiliz sonuçta, mantığı anlatırdım. Sağdan soldan saçma şekillerde öğreneceğine benden düzgünce öğrensin