4
4 Ağu 2021
Sadece Yeni Hayvan Sahiplenen İnsanlarda Gördüğümüz Davranışlar
Önceliklere herkese merhaba :)
pet shoptan tekir kedisi almak istiyordum ama tekir kedisinin aslında ücretsiz sahiplenilebilecek sokak hayvanları olduğunu öğrendim malesef kediler hakkında hala çok ama çok bilgi eksiğim var soracağım kimse de yok birkaç sorum olacak ki kedi sahiplenmek ya da başka hayvan isteyenler için de ilham verir umarım şimdiden teşekkür ederim <3
SORULARIM :
1-) Normal standartlı bir mama ve diğer ihtiyaçlarını öğrenci olarak kaldırabiliyorum ama veteriner masrafları beni çok korkutuyor bununla ilgili kedi muayeneleri çok pahalı ve yılda kaç defa genel muayeneye götürmem gerek sizce yılda bir kez evden çıkmayan bir ev kedisinin aşılar dışında genel muayeneye gereği var mı ekstradan ?
2-) kedi kumunu nasıl daha maliyetsiz ve en uzun kaç gün daha kullanabilirim ( bir nevi kedi kumu tasarufu yapmak için ve kedimin de tuvalet kalitesini düşürmemek için )
3-) 2 - 3 ayda bir parazit aşısı için veterinere gitmem gerek ve ortalama kedisi olanlar böyle sık yapılan aşıyı nasıl yaptırıyorsunuz ne kadar maliyeti oluyor ?
4-) parazit aşısı dışında veterinerde yaptırmam gereken aşılar var mı yoksa evden hiç çıkmayacağı için yapmama gerek olmayan ekstra muayene ve aşılar da var mı belirtirseniz çok sevinirim arkadaşlar <3
5-) kediler yılda kaç kez ciddi hastalanıyor yeri gelir kediniz bir hastalanır 400 500 tl veteriner masrafı olur yazmış birisi evde beslediğim kedide de böyle ciddi hastalanacağı durumlar yılda ne kadar olabilir yoksa gözümüz mü korkuyor ve cidden bu kadar maliyetli mi ?
BU BEŞ SORUMA YARDIMCI OLABİLECEK BİRİSİ VAR MI ACABA VE TİPİK HAYVAN SAHİBİ İNSANLARIN DAVRANIŞLARINI YORUMLARDA TARTIŞALIM :) <3
1- gönüllü kuruluşlara sosyal medyadan ulaşabilir ve destek talep edebilirsin. çok değerli insanlar var aralarında.
2- 2 günde bir kez temizle maksimum fakat kumun kalitesiz olursa çok koku yapar. tüm yorumları oku almadan önce internette.
3- ilk aylarda 100 lira gibi masrafı oluyor her ay. ilk aşıları biraz daha maliyetli sanırım. sonra 2 ayda bire düşüyor ve seyrekleşiyor.
4-veteriner kaydını yapınca kimlik kartı çıkartıyor kediye. o size sms ile de bilgi veriyor aşı zamanlarını.
5- 1.5 yaşındaki kedim hiç hastalanmadı. mamasını veterinerin önerdiğini kullanın. kemik asla vermeyin. soğukta ya da sıcakta durmasına müsade etmeyin.
petshoplardan asla hayvan sahiplenmeyin, güvenilir üreticilerden sahiplenin. Mümkünse barınaktan alın.