Psikolojisi Bozuk İnsanlara Kullanılan En Yanlış Cümleler
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      dilaraaydin34
      Sizlerle psikolojik bazı sorunlar yaşayan bir insan olarak çevremden duyduğum en rahatsız edici sözleri paylaşmak istiyorum. Amacım bu konularda son derece bilinçsiz olan ve çok yüzeysel bakan milletimizi bilinçlendirmek. Çünkü bizim milletimiz bazen bu durumları o kadar önemsemiyor ki çok vurdumduymaz bir şekilde konuşuyor. Hatta Türk milleti depresyon, panik atak ve anksiyete gibi rahatsızlıkları şımarıklık olarak görüyor desem bence abartmış olmam. Psikolojisi bozuk herhangi tanıdığınıza onu rahatsız edecek hatta kızdıracak cümleler kullanıyorsunuz farketmeden. Aslında kötü niyetle yapmazsınız. Amacınız daha iyi hissetmesini sağlamak, teselli etmek veya dertleşmektir. Ama bazen bu sorunları yaşayan insanlar için -hele ki birçok insandan duyduklarını varsayarsak- dayanılmaz bir duruma dönüşebiliyor. Gelelim bu son derece rahatsız edici, sinirlendiren, duymaktan bıktığımız ve bizleri sohbet etmekten bile bıktıran o cümlelere. 1. Çok abartıyorsun. 2. Ne var bunda, dert mi şimdi bu? 3. Sen kafanda kuruyorsun. 4. Zor değil. 5. Bahane üretiyorsun. 6. Senin yaptığın şımarıklık. 7. Benim de sorunlarım var. 8. Mutsuz olacak ne var? 9. İnsan içine çık biraz. 10. Spor ve meditasyon yap. Çok ciddi söylüyorum bu cümleleri kurduğunuz insanlardan asla sinirlenmemesini ve iyileşmesini beklemeyin. Bu kurduğunuz cümlelerle onları daha çok dibe itiyorsunuz. "Dert mi şimdi bu?" Sen onun derdini küçümsediğin zaman onun derdi küçülmüyor. Hatta daha fazla büyüyor. Çünkü anlaşılmadığını düşündüğü için kendini garip hissetmeye başlıyor. Beyninde kendini sorgulamaya başlar. Normal değil miyim ben? Bana niye bu kadar büyük geliyor? Acaba güçsüz müyüm? Yetersiz miyim?... "Benim de/başkalarının da sorunları var, bir tek senin yok" İyi de sence de yeterince psikolojisi bozulmuş bir insanın başkalarının da derdi olduğunu duymaya ihtiyacı var mı? Veya bunun onu rahatlattığını falan mı sanıyorsun? Sanırım evet. Ama kötü bir haberim var size. Bu içimizi daha da karartmaktan başka bir işe yaramıyor. Spor ve meditasyona gelince. Arkadaşlar bunlar sadece çok hafif depresyon ve anksiyetesi olan insanlara kayda değer bir katkı sağlar. İleri seviye rahatsızlığı olan birinin spor veya meditasyon yapınca kendini iyi hissetmeyeceğini bilin ve zorlamayı bırakın artık. Şimdi de "Zor değil." cümlesinden biraz bahsetmek istiyorum. Size çok basit gelen bir eylem ona çok zor gelebilir. Zaten çok zor geldiği için muhtemelen problemleri vardır. Örneğin sosyofobisi olan birine "Telefonda konuşmakta ne var, zor değil." demek. Senin için basit olabilir. Ama sosyofobisi olan biri için nefes darlığına bile yol açabilir. Telefonda veya toplum içinde konuşabiliyor olsa zaten sosyofobisi olmaz dimi? 2+2=4 yani. Diğerlerini ayrıntılı bir şekilde anlatamayacağım. Malum yazı sığmıyor:) Arkadaşlar lütfen bu cümleleri psikolojik rahatsızlıkları olan insanlara kullanmayın. Bunun yerine "Ne yapmamı istersin? diye sormak çok daha iyi. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim🙏🥰
        catherine-earnshaw
        En sinir olduğum: "Başkaları neler yaşıyor haberin yok" Ne yapayım kendi derdimi bırakıp başkasının derdine mi ağlayayım? Saçma sapan bir söz. Bana yıllardır söylenen, kendimi önemsiz hissettiren bu söz yüzünden sorunlarımı hafife alıp içime atmaktan miyaljiden tut, reflüsünden tut her türlü psikosomatik rahatsızlığı yaşadım.
          mrlawyerkk
          En değerli sensin zırvaları bence. Kişi zaten değersizlik hissi ile boğuşuyor ve muhtemelen de bunun farkında değil. Birileri çıkıp sen değerlisin diyor reklam filmi mottosu gibi. Hak ediyorlar dayağı.
            yagmur_ults
            “Ay yok ya ben de geçtim o dönemden biraz fazla takıyorsun sen” veya “Ben de çok mutlu sayılmam” Abi banane senin mutlu olup olmamandan beni dinleyeceksen dinle yani niye illaha kendinden örnek veriyorsun ki herkesin dayanma gücü farklı.
              anemik
              İnsanlar size bu zor zamanlarında açılmaya karar verikten sonra onlara bu şekilde hiçbir yardımı olmayan şekilde sözler söyledinizden bundan sonra duygularını açıklamaktan daha da korkuyor bu insanlar, büyük bir depresyon geçirmiş ve psikologlara yıllarca gitmiş biri olarak çevreme duygularımı yargılanacağım düşüncesiyle söyleyememek benim için en zor durumlardan biriydi gerçekten
                samyeli90
                1Arada bana da oluyor düzeliyorum sonra takma kafana 2.Senden daha kötü durumda olanlar var diyenin ağzına kürekle vurasım var
                  sedefartuny
                  Herkes bir Gülseren Budayıcıoğlu sanıyor kendini ve psikoloji temalı dizi filmleri izleyince tamam karşısındakine saçma sapan bir terapi bile verebiliyor birçoğu başlı başına sıkıntı.
                    who-am-i
                    Psikolojik destek alıyorum ve çoğunda haklısın.
                      sihirbaz
                      sadece dinlemek aslında ama saçmalama buna mı takıldın ,bu çok normal gibi laflar insanı daha da sıkıyor.
                        trueliving
                        dertleriini küçümsemek tabii ki buba mı taktın gibi saçma sapan sorular
                          esseref
                          seninki de dert mi? karşılaştırmasına girdirip haline şükrettirmek. kusura bakma afrikadakiler gibi aç kalamadığım için!
                          /
                          0

                          Tarihe Göre

                          İçerik bulunamadı.