28
8 Mar 2021
Örnek Aldığınız veya İdolünüz Olan Kadınlar
8 Mart Dünya Kadınlar günü vesilesiyle size idolünüz olan kadınları sormak istiyorum. Bu kadınlar düşünceleri için mücadele eden, diğer kadınlara örnek olmuş, sanat ve fikir dünyasında kendini kanıtlamış olan güçlü kadınlar olabilir veya aynı yerde yaşadığınız gerek hayat görüşü ile gerekse de size olan yaklamışıyla kendini ve çevresini etkileyen bir kadında olabilir. Yani ünlü vs veya çok tanınan biri olmasına da gerek yok. Cevapları şimdiden heyecanla bekliyorum. Benim idolum olan kadınları sorarsanız : Başta annem daha sonra Sabiha Gökçen geliyor.
JEANNE D’ARC: 500 YIL SONRA AZİZE İLAN EDİLDİ
Ülkesini kurtarmak için asker gibi giyinerek 19 yaşında ordunun başına geçen bu köylü kızı, dünya tarihine yön veren kadınlardan. Yüzyıl savaşlarında İngiltere ile mücadele eden Fransa’nın en önemli simgelerinden kabul edilen Jeanne d’Arc, ülkesi Fransa tarafından cadı ilan edilerek diri diri yakılmıştı. Politik oyunların kurbanı olan d’Arc, yine kendi ülkesi tarafından, ölümünden yaklaşık 500 yıl sonra azize ilan edildi. Jeanne d’Arc bu genç yaşında ölüme mahkum edilerek ölümsüzlüğü buldu. Hikayesi hala birçok kitaba ve filme ilham veriyor.
Ülkesi ve kendine parlak bir gelecek için çalışan topluma hizmet eden her kadın
Milleti önemli değil
Annem benim ya kurban olurum... En büyük idolum. Her zaman destekçim her zaman benim en iyi olmamı isteyen en en en iyi idolum ama onunda dışında Florence Nightingale!!
Florence Nightingale/ İtalya'nın Floransa şehrinde dünyaya gelen Florence Nightingale, yaşadığı yüzyıla göre son derece vizyoner bir kadındı. O dönemlerde bir meslek olarak adledilmeyen hemşirelik mesleğini tüm dünyaya kabul ettirdi. Bugün hemşireliğin annesi olarak bilinen Nightingale, hayatı boyunca Türkiye, Almanya ve İngiltere gibi ülkelerde hemşirelik yaparak, savaş dönemlerinde pek çok askeri de tedavi etmiştir.
Nurlar içinde uyusun. Hemşirelik bugün meslek haline geldiyse bunda emeği çok..
Hiç düşünmedim, idol olarak gördüğum birisi yok. Ben hep kendi doğallığı mı severim.