Olası Bir Depreme Karşı Alınan Önlemler
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      egeboi
      Ne yazık ki İzmir depremi hepimizi derinden sarstı. İnsanın çaresiz kaldığı, önceden alınmış önlemler olmadan(bina güvenliği, zemin etüdü vs) elden gelen pek bir şey olmuyor. Tutunulabilecek dek dal önceden hazırlıklı olup o esnada ne kadar zor da olsa o eylem planını hayata geçirebilmek ve biraz da şanslı olabilmek sanırım... Hala İzmir depreminin üzüntüsünü içimden atamadım açıkçası. Kurtarılan canların mutluluğu ise tarif edilemez... Kendi adıma hemen buzdolabının yanında cenin pozisyonunda girebileceğim bir alan yarattım. Olası bir depremde o alanın daha güvenli olacağını düşünüyorum. Buzdolabı diğer eşyalara göre biraz daha dayanıklı malzeme olarak ve çok çabuk ezilip bükülecek bir şey değil. Aynı zamanda bu bahsettiğim alana da bi çanta yaptım. İçinde klasik acil ihtiyaç malzemeleri var. Buna ek olarak bi tane Powerbank koydum içerisine. Düzenli aralıklarla şarjını kontrol ediyorum. Çünkü hiç kullanılmasa şarjı gitmez diye düşünüyordum ama şöyle 1-2 ay geçince biraz eksildiğini fark ettim. Belki de Powerbank kötüdür bilmiyorum. Aynı zamanda çantaya yüksek ses yayan bir cihaz da koydum olası bi durumda kullanabilmem mümkün olursa kurtarıcı olabilir belki. Bir de düzenli aralıklarla o çantanın içindeki su şişelerini yeniliyorum plastik uzun süreli beklemede zararlı olur falan diye. Bunların da dışında akıllı saatlerin biliyosunuz düşme algılama özelliği olabiliyor. Böyle acil durumlarda da kaydedilen 3 numaraya otomatik olarak mesaj ve konum bilgisi gidiyor. Teknolojinin "iyi ki" dedirten özelliklerinden birisi bence. En kısa zamanda biraz para biriktirebilirsem ondan da almayı düşünüyorum. Zaten uzun zamandır bu özelliğinden bağımsız almak istiyodum. Sizin de varsa böyle önlemleriniz belki başkalarına yardımcı olur...
        peripedia
        Eşyaları sabitlemek şart. Videoların çoğunda sabitlenmemiş eşyaların nasıl tehlike arz ettiği görüyoruz. Diğer bütün önlemlerle birlikte. Evlerimizdeki objeleri biraz daha azaltmamız gerektiğini de düşünüyorum. Bu durum arama kurtarma çalışmalarında da büyük sorun çıkarıyor.
          herseyinaktivisti
          Bol bol dua okuyun.
            mrlawyerkk
            Şarjı mütemadiyen %10'nun altında olan ve böyle yaşayan biri olarak önerim telefonlarınızın şarjını kontrol halinde olmanız ve şarj etmeniz olabilir. Buse gibi birçok can bu şekilde kurtuldu.
              gilad-pellaeon
              Bizim alacağımız tedbirlerden ne olur Pamuk ipliğine oturuyoruz binalar çürük nefes alacak yer kalmadı alan kalmadı toplanma alanları desen AVM dikildi üstüne biz ne yapalım önlem alsak ne kadar etkili olur ki bu önlemi asıl hükümetin alması lazım hükümet almazsa biz ne yapacağız?
                sedefartuny
                O psikolojiye hazır olmanın gerekli olduğunu düşünüyorum ben. Kafamızda o anı tasarlar yapılması gerekenleri bir sıraya koyarsak deprem anında biraz olsun sağduyulu olabiliriz.
                  cinayetvaraga
                  ilk evvela apartman halkı olarak zemin etüdü ve binanın testlerini yaptırın. oturduğunuz yerden emin olun.
                    sineemcakmak
                    Binanın tarihçesini çıkarmak çok önemli diye düşünüyorum. Bina ne zaman yapıldı? Hangi yönetmeliğe uygun? Zeminle uyumlu mu inşa edildi? Özelikle evinizin bodrumuna inin. Kirişleri, duvarları,kolonları iyice kontrol edin. Herhangi bir çatlak ya da hasar var ise fotoğraflarını çekip yöneticinize bildirin. Eğer müdahale etmez ise belediye de bildirebilirsiniz. Yaşadığımız alanı da güvenli hale getirmek çok çok önemli. Tüm mobilyaları duvara sabitlemek gerek. Ağırlık oluşturacak ürünleri alt raflara koymaliyiz. Özellikle çıkış kapısının önündeki mobilyalar çok önemli. Mutfak dolaplarınin içinde bir sürü kavanoz, bardak, tabak gibi insana zarar verecek ürünler bulunuyor. Kalın lastiklerle onları bağlayıp en azından kendimize kaçacak bir zaman oluşturabiliriz. Evdeki bireylerle tek tek odaları gezip deprem sırasında güvenli sayılabilecek bölgeleri belirleyebilirsiniz. Bizim elimizden şimdilik ancak bunlar gelir, fazlası ise devletten..
                      detokssuyu
                      Yukarıda bahsi geçen önlemlerin her biri çok değerli. Benim en önemsediğim ise kesinlikle hayat üçgeni oluşturacağınız alanı önceden kafanızda belirlemeniz, bunun gün içerisinde en çok vakit geçirdiğiniz alana da yakın olması bir hayli önemli. Çünkü o sarsıntı esnasında baş dönmesi yaşayabilir ve evin uzak bir köşesine gidemeyebilirsiniz. Olası tüm durumları analiz ederek işe başlamalısın, tüm senaryoları kafanızda canlandırmalı ve hepsini uygulayıp zihninize not almalısınız. İzmir depreminde dışarıda olan bir vatandaşın panik hali ile bir dükkana sığındığını üzülerek izledik. Ezber yapmadan, kendi eylem planımızı oluşturmalıyız.
                        rarero
                        Evdeki tüm eşyaları sabitlemek o kadar önemli ki. Yani devrilebilecek her şeyi sabitlemek gerekiyor ki bize yaşam alanları oluşturabilsin böyle bir anda. Üstümüze devrilebilecek en ufak bir şeyin sabitlenmesi belki de bizi hayatta tutacak. Bu gözle bakarak ev planlamamızı ve ev düzenimizi buna göre yapmamız çok önemli.
                          hayatimsirtcantamda
                          Bence ev halkıyla kısa bir toplantı yapılıp, deprem anında ve sonrasında nasıl davranılması ve neler yapılması gerektiği konuşulmalı. Özellikle çocuklarımızı bilgilendirmeliyiz, bilinçlendirmeliyiz.
                          /
                          0

                          Tarihe Göre

                          İçerik bulunamadı.