13
2 Eki 2021
Okurken Ağlanan Kitaplar
Ağlatıyor dersem çok dramatize etmiş olurum ama Fernando Pessoa - Huzursuzluğun Kitabı ve Cioran'un tüm kitapları her cümlesinde insanın boğazına kara bir yumru oturtur. Hele okuduklarınızla ortak noktalar bulmuşsanız ardından depresyon gelir.
Ayrıca Nazi ya da Sovyet yanlısıysanız herhangi bir II. Dünya Savaşı kitabı da bir büyük açtırır.
Kitap okurken niye ağlayayım ya, oliver twist, bin muhteşem güneş ve uçurtma avcısı okurken üzüldüm biraz ama ağlamak da ne bileyim abartı bence be.
Turgut özakman'ın şu çılgın türkler kıbrıs adlı kitabında ağladığımı hatırlıyorum en son. Bir de Ahmet ümit'in İstanbul hatırası adlı kitabında gözlerim dolmuştu.
Sadako ve kagittan bin turna kusu, hirosima olaylari ile ilgilidir. Boyali kus, o da ikinci dunya savasi sirasinda bir cocugun basina gelenleri anlatir. Bu iki kitabi da 10 yasinda okumustum, salya sumuk agladim. Cok guzel ikisi de okunmali
açlık oyunlarında kız kardeşim ölümünde ağlamıştım. ahh ergenlik zamanları...