Okullarda Yeteri Kadar Covid-19 Tedbirleri Alınıyor mu?
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      innocentghost
      Son zamanlarda çok sayıda okulların online eğitime dönmesiyle ilgili haber,tweet görüyorum. Bununla ilgili gündem oluşturuluyor sürekli. Özellikle bugün yine çok fazla haber gördüm. Okullar yüz yüze değilken “online eğitimi istemiyoruz” tarzı çok fazla paylaşım vardı ama şu an işler tersine dönmüş durumda. Sizin görüşleriniz ne?
        moon_night
        Tedbirin T'si bile yok. Haberlerde falan gösterdikleri görüntüler hayatımda gördüğüm, duyduğum en büyük yalan kesinlikle. Bir öğrenci olarak söylüyorum ki, gösterdikleri gibi öğrenciler sıralarda tek başlarına oturmuyor (sınıfımda bir sırada üç kişi oturan bile var), bahçe aşırı dolu ve sosyal mesafeden eser yok (bir bahçede bin kişi var), çoğu zaman okulda dezenfektan olmuyor onu geçtim sabun bile yok. Ateş ölçüldüğü falan söyleniyor bu da yanlış, gidip kendinizi hasta hissettiğinizi söyleyip ateşinizi ölçtürmek istediğinizi söylemediğiniz sürece ateş ölçeri görmüyorsunuz bile. İlk hafta okulumda 4 sınıf karantinaya alınmıştı. Yaklaşık 3 hafta/1 aydır karantinaya alınan sınıf yok çünkü kimse gidip test yaptırmıyor, hasta olsalar bile okula geliyorlar. Uyulan tek tedbir maske ki buna da çok uyulduğu söylenemez. Günde 8/9 belki de 10 saat maskeyle duruyorsunuz, haliyle bu da ciğerlere zarar veriyor. Ben uzaktan eğitime geçilmesi gerektiğini veya sınıfların bölünerek haftada ikişer gün olması gerektiğini düşünüyorum. Günde 8 saat maskeyle durmaktan da ciğer miğer kalmadı bende mk.
          vermehterii
          Yok la ne tedbiri 😂 virüs bizimle beraber ders dinliyor amk
            theguard
            valla okulları bilmem ama bizim mapusta alınan tedbirler dünyanın hiç bir kurumunda alınamaz. İnsanın mahkum olası geliyor.
              hayalperestbirii
              vallahi ben evden istiyorum, ohhh ne güzel hazırlanmak yok okul derdi yok, evden miss gibi çalış
                myheartofstereo
                o sırada dezenfektanı havaya sıkan bizim sınıf : alınıyor ya covid çıkmadı ki daha sınıfta
                  basorexia_
                  ne tedbiri amk. derslerde artık hocalar bile maske takmıyor bizde
                    ofkelisirine
                    maske mesafe temizlik üzerinde duruluyor ama. sadece maske kuralı ciddi şekilde uygulanıyor. çoğu okulda tuvaletler leş gibi düzenli temizlik yapılmıyor. yine bazı okullarda sınıf temizliğine özen gösterilmiyor. sınıfta en az 2 pozitif vaka olursa diğer çocuklara bulaşma durumu dikkate alınıyor. ilk 2 çocuk arasında genelde 1,5 hafta gibi bir süre geçmiş oluyor o süre zarfındada sınıfın yarısına bulaşmış oluyor zaten. pozitif olan çocuklar başka sınıftan öğrencilerede bulaştırmış oluyor o esnada. pozitif vaka bulaşma durumunda sadece okul değil ailelerde özensiz. hasta olan ateşi, öksürüğü vb septomları olan çocuğu okula gönderiyorlar.
                      detokssuyu
                      Yeteri kadar mı? Hiç alınmadığını düşünüyorum. Ne zaman bir okulun önünden falan geçsem şöyle bir bakıyorum ve ne maske görebiliyorum ne mesafe levhaları her şey eskisi gibi.
                        efeekara
                        Alınsa bile dinleyen yok ki hahja
                          kalpci
                          Normal şartlarda kreş ve ilkokul 1. sınıf yeni bir bakteriyel - viral hastalık dönemidir. Bu dönemde çocuklar sık hastalanır ve yılda 10-15 kez ateşli enfeksiyon geçirmeleri normal kabul edilir. Çünkü bu dönemde evinde steril olan çocuk yeni bir mikrobik floraya maruz kalır. Bu yaş grupları için standart gelişim sürecidir, normaldir. Covid gibi pandemi dönemlerinde çocuklar tüm yaş gruplarında okuldan çekilip daha steril ortama alınırlar, pandemi bittiğinde aynı yıl tüm yaş grupları aynı anda yukarıda bahsettiğim mikrobik floraya maruz kalır. Böylece hastalık sayısı değil ama bulaşma sayısı artar. Çocuklar 2 haftada bir tekrar çeşitli enfeksiyon etkenlerine maruz kalıp yeniden hastalanırlar. Bu aileler tarafından uzun süren hastalık olarak algılanır ancak değildir, tekrarlayan hastalıktır. Erken dönemde okulların açılması toplu eğitime geçilmesi şarttır. Aksi takdirde yan salgınlar başlayacaktır. (şu anda Nezle, Bronşiolit etkeni olan RSV ve parapertucis benzeri salgınlar minör olarak başlamıştır) Covid aşısı nifusun %90-98 lik bir oranına tam doz yapılmadıkça yeni kapanmalar olacak ve bahsettiğim süre uzayacaktır. Covid aşısını red edenlerin ağzına kürekle vurunuz
                          /
                          0

                          Tarihe Göre

                          İçerik bulunamadı.