45
6 Eki 2021
Normal Olduğu Düşünülen Ama Aslında Normal Olmayan Durumlar
* Suçlamalar
Her zaman o haklıymış gibi bir hava yaratıyor ve karşılaştığı her problemde sizi suçluyorsa...
* Aşırı sahiplenme
Zamanınızı nasıl geçirdiğinizi sürekli sorguluyor, nereye gittiğinizi, ne giydiğinizi sıklıkla kontrol etmeye çalışıyorsa...
* tehtitler
* istekler
"isteklerinin" yavaş yavaş "emirlere" dönüştüğünü fark etmeye başladıysanız...
* intahar düşünceleri
-Yeşil alanlara, otobana ve sokaklara çöp, bira şişesi Allah ne verdiyse atmak. Araba kullananlar çok yapıyor içimden sövüyorum. Piknik yapanlar da dikkat etmeyebiliyor. Küçük çocuk yapsa neyse de koskoca insanlar yapıyor ya
-Üç arkadaşsınız. İkisi senden habersiz içiyor geziyor, sen sonradan öğreniyorsun, eğer arkadaşlar arasında bir psikolojik şiddet varsa bu en yaygını bence.
-Erkeğin aşırı kıskançlığı hayra alamet değil. Başta "geçer" diyebilirsin ama daha ileri gidip bu sefer "erkeklere gözün kayamaz, oraya gidemezsin, şunu giyemezsin" demeye başlar. Sahiplenen erkekle bu erkeği aynı kefeye koyuyor bazısı, normal buluyor...
-Biriyle herhangi bir konuda tartıştıktan sonra kendi fikirlerini karşı tarafınkinden üstün görmek, karşı tarafı suçlamak, üstü kapalı sebepsiz hakaretler etmek. Sosyal medyada her gün görüyorsunuz bunu, normalleşmek üzere.
dokunmak. bizim ülkede tanıdığın tanımadığın insanın hemen bir öpme, sarılma huyu var izin almadan. korona sağolsun engellenmiş oldu. belki dokunulmayı sevmiyor insanlar hiç düşündünüz mü?
Günümüzde her türlü zırvalık normalize edildiği için bu sorunun cevabı çok uzun olacaktır. Farz-ı misal kadın programları. Aptal saptal her şey çok normalmiş gibi pazarlanıp duruyor.
Yalanı çok normalize ettiğimizi düşünüyorum ben. Evet insanlar yalan söylüyor bunu biliyoruz bunun da farkında olmamız lazım zaten ama bu kadar normal bir şey olmadığını da bilelim bir noktada.
Yere çöp atmaktan başlayabiliriz mesela. İlkokul birinci sınıf falan oluyor sanırım. Sokaklar çöpten geçilmediğine göre bir hayli normalleştirmişiz sanıyorum.
Arkadaş gruplarının ya da çiftlerin her şeyi beraber yapmaya çalışması. Ayrı olarak bir şey yapılırsa olumsuz tepki geliyor. Sanırım bu durum dizilerden sonra git gide normalleşti. Bana çok saçma geliyor.
/
1