Neden Yaratıcı ve Büyük Gücün Varlığına İnanırız?
Sorularımıza cevap bulamadığımız için
Cevaplar bi yerde tıkandığı için
Aşkın nedenini anlamadığımız için
Tüm bunların cevabı bağırsaklarımızda olabilir
2. Beyin !
Bakçaz görcez
Not: Ben cevabı olmayan sorular sormam
doktor sen nasıl ders çalıştın? kıçın sandalyeye, fikirlerin nereye gitti?
Başlık için konuşayım; aidiyet duygusu ve öğrenilmiş çaresizlik. Her insan bir şeye ait olmak ister, bir ideolojiye, bir gruba, bir kişiye, bir millete, bir nesneye, bir inanışa. Bazılarımız da Tanrı'ya ve dine ait olmak ister işte. Çaresizliği de şöyle açıklayabilirim; işler yolunda gitmediği, zor durumda kalındığı ve böyle durumlarda yalnız kalındığı zamanlarda o yalnızlığı gidermek isterler. Yine kişiye göre değişir, bazıları Tanrı'ya yalvarır, o benim yanımdadır der. Problemi çözmez ama geçici rahatlama sağlar. İşin psikolocik ve sosyolocik yanı bu Dohtor. Diğer kısımlara girmek istemiyorum, daha gencim 😒
yani yaratıcı ve büyük güç bağırsaklarımız mı daakkk
ne var yani ben öyle yorumladım 😒
İnanma ihtiyacı diye birşey yoktur. O bilme öğrenme ihtiyacıdır.
Öldükten sonra ne olacağımızı, tanrının var olup olmadığını, var ise hangi tanrının veya dinin gerçek olduğunu öğrenmek isteriz.
Sıralama olarak varsayım inanç çıkarım bilgi şeklinde ilerler. Bilemediğimiz şeye dair çıkarım yaparız.. çıkarım yapacak kadar kanıtımız yok ise, inanırız.
Varlığına inanıyorum çünkü ne zaman zor bir duruma düşsem inancım beni ayağa kaldırıyor.. Benim için bu. 🌺
İnsanlarda bir inanma içgüdüsü vardır.bu herhangi birşeye inanmak olabilir.Şahsen ben bu içgüdüyü doğanın koyduğunu düşünmüyorum :).
Ayrıca şahsi değerlendirmem, hayatımı sorgulayarak geçirmiş bir insan olarak dinimde-islam- inanması farz olan herşey şu an çok uyumlu mantıklı gerek psikolojik gerek maddi olarak insan için gerekli.islamda olupta insan için maddi veya manevi zarara yol açan birşey görmedim.şahsi olarak inancımla alakalı çoğu inançsız kişinin ‘bu mümkün değil’ diyebileceği şeyler yaşadım.-merak edenler için:deli raporum vs yok:)eğitim durumu olarakta Türkiye’de derecem var-.kısaca inanmamak elde değil benim için.Şükür.
Günümüzde islam d.vlet vs tarafından sömürülüyor.yanlış biliniyor.bunu dikkate almadan şahıslar yüzünden İslamı eleştirenler var maalesef .hatalı bir davranış olduğunu düşünüyorum
Bir deney vardı. Hiçbir şeysiz iki çocuğu bir adaya koydular. Hiçbir şey bilmeyen bu çocuklar en sonunda aya tapmaya başlamıştı.
Yani inanma isteği içgüdüsel bana göre. Sığınmak istiyor insan
İnsanlar anlamlandırmadığı şeyleri tarih boyunca kendinden üstün bir gücün yaptığına inanmıştır dak. Tüm mesele bu.
Neden takım tutuyoruz, neden bir partiyi destekliyoruz sorusundan hiçbir farkı yok. Bir adım bir tarafta olayim de... yoksa azınlık kalmaktan korkuyor insan. Mutlu azınlık iyidir. Burda fazla tartışmaya gerek yok.
Kanıtlar gördüğüm için
Doktor bey nasıl calışma planı önerirsiniz ben çalışmam demişsinde calışmadan doktor olunur mu
İnsanın aidiyet ya da bir şekilde bir yöneticiye gerek görme isteği
Tarih boyunca teokratik monarşi ile yönetim sağlayan dikdatörler
Bu kişinin isteklerine göre şekillenen yaşam biçimleri , örnek veriyorum bir kadın kısıtlanırken bir erkeğin birden fazla kadın ile ilişki yaşaması meşru kılınıyor. Bunu sağlayan da Muhammed idi ve Muhammed çoğunluğunun bildiği üzere peygamber sıfatıyla beraber bir devlet adamiydi da;)