Neden Aşkı ve Tutkuyu Erkekler Daha İyi Anlatır?
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      zerdustttt
      Dünya üzerinde farklı toplumlar olsa da, aşkı, tutkuyu, anlatan yazarların genelde erkek olması. Duygudan ve hissiyattan bahseden, ihtiyaç duyan, önem veren, günlük hayatta bunu ifade ve talep eden kadınlar olsa da, öyle gözükse de, bunu ifade etmeye, yazmaya gelince, niye erkekler öndedir ? Bunu ne zaman kadın toplumu değiştirecek? Neden yüzyıllardır, aşkı; erkeklerden öğreniyor ve okuyor bütün dünya?
        imailahorsilahh
        Füruğ Ferruhzad oku biraz.
          me_out_bye
          Because we bence daha iyi yaşıyoruz tecrübe ediyoruz ve daha şey eee hayat hikayelerimiz uğraşlarımız durumlarımiz var. Herşeyde üste çıkabilin ama hooop bunda bari dur bakalım evet çoğu dayı yazmış çizmiş bu efsane olayları oluşturmuş. Errrkek miş hepsi. Errrrrkek. Kadınlarda yaşıyor ama ne bileyim yani erkekten çıkan içerik daha fazla duyduğumuz.
            tsukyomi
            Çünkü erkek egemen dünyada kadınlar yazma haklarını bile yeni yeni elde ediyor bordocuğum. Jane Eyre'yi yazan Charlotte Bronte ve Uğultulu Tepeler'i yazan Emily Bronte kız kardeşler 1800'lerde bile kadın yazarlara kötü bakılması, önemsenmemesi ve yer yer yasak getirilmesi sebebiyle erkek takma isimleriyle yazmıştırlar eserlerini. Biz seçme ve seçilme hakkımızı 1900'lerde aldık, yaşam hakkımız ise hala sizlerin elinde. Böyle bir ortamda bilhassa aşktan ve tutkudan bahsetmek bizi cadı, sizleri de engizisyon yargıçları yapmayacak mı 😊
              solenya
              Fazla uzağa bakmaya gerek yok daha 2000 li yıllarda bile kız çocuklarımız okula gidemiyordu.
                kalpci
                Çünkü tutkulu kadın motordur
                  eliff04
                  Kadınlar genellikle böyle şeyleri dillendirmekten hoşlanmaz. Tutkulu ve aşık olsalar bile bunu içlerinde tutmayı tercih ederler. Mesela birinden hoşlandıkları zaman da açılmakta güçlük çekerler. Erkekler bu konuda daha rahatlar. Aşık oldukları zaman bunu çekinmeden dile getirebiliyorlar. Büyük ihtimalle o yüzden
                    amras28
                    Bence bu biraz erkeklerin kadınlara oranla daha umursamaz ve duygusuz olması. Kadınlar sürekli yoğun duygular hissettikleri için aşk vs işin içine girdiğinde onlar adına çok da uç bir şey yaşanmıyor ama erkekler biraz sudan çıkmış balığa dönüyorlar ve duygusal değişimleri tavan yapıyor. Kadınların ayrılma sürecini erkeklere oranla daha iyi atlatmada ana sebep de bu, yaratılışları gereği ile daha alışıklar duygusal acılara.
                      bizimkiz
                      biz yaşarız, yaşatırız siz yazarsınız sonra da gelip ahkam kesersiniz
                        nickimdebileolmaz
                        Abazalık çenesine vurduğu için olabilir.
                        /
                        0

                        Tarihe Göre

                        İçerik bulunamadı.