Kütüphane (Kitap Tartışmaları)
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      1kizil_elma
      Dio'ya ait bir kütüphanedir burası. Peki neye yarar yaramaz ? Açıklıyorum madem, bu başlıkta kitap önerisi yapılacak. Sade bununla kalmayıp kitap hakkında eleştrisi yapabilir veya alternatifinide sunabilirsin. Kitabı istediğin gibi övebilir istediğin gibide (sansürlü olan mümkünce) sövebilirsin fakaaat kuralları var : 1# Ahlaksızlık ve boş yapanlara tolerans yoktur 2# Dini,milli ve siyasi içeriklere hakaret etmek yasaktır fakat ruhunu anlatmak serbesttir (Sen katolik olmasan bile birisi onunla ilgili kitabı övebilir) 3# Kavgaya lüzum yoktur. Kaos yaratan yarattığı gibi toz olur 4# Aynı kitap öneriliyorsa kendini has yorumun olmadıkça önerilimez (Kaldırılır) 5# Kutsal kitaplar,terörist kitapları (Fetö kitabı gibi), ahlak dışı kitaplar (çocuk masalı diye iğrenç bir kitap vardı örneğin) ve psikolojik rahatsızlık verecek kitaplar (bu kitapları ama uyararak incelemenizi yazabilirsiniz) önerilemez. ~ Disiplin şart !
        gregory_
        Askermisin??
          tsukyomi
          Elimde 'Moskova Önlerinde: Volokolamsk Şosesi' ve 'Kavgam' kitaplarıyla gelecektim, kurallara takıldım. KKT (Kütüphanede Kurallara Takılanlar) yasası çıksa da gelsem.
            imailahorsilahh
            Sevda Sözleri’ bir külliyat olarak değerlendirebileceğimiz, Cemal Süreya’nın Üvercinka, Göçebe, Beni Öp Sonra Doğur Beni, Uçurumda Açan, Sıcak Nal, Güz Bitiği, Kalanlar isimli kitaplarını içeren ve bunların yanı sıra dergilerde ve mektuplarda kalmış oldukça fazla şiirini de barındırıyor.
              asit
              okumayan kalmış mıdır bilmiyorum ama en etkilendiğim romanların başında gelir The Kite Runner (Uçurtma Avcısı).Film izler gibi bir solukta okunma garantisi vardır..Roman, Afganistan üzerinde oynanan sömürgecilik oyunları küreselleşme, kültürler arası çatışma, dini ikiyüzlülük, ırkçılık, iç savaş ve göç gibi konulara getirdiği yaklaşımı, insanlık dramları ve insancıllığa yönelen farklı yaklaşımı ile geniş bir ilgi uyandırmış  değindiği evrensel temalar ile oldukça ilgi görmüştür. Roman arkadaşlık, ihanet ve sadakat, babalar ve oğulları arasındaki  sevgi, fedakârlık ve yalanlar temalarına etkileyici bir biçimde değinmiştir.
                1kizil_elma
                Arkadaşlar övebilirsiniz dedim söverken dikkatli olun 🙄
                  alys
                  simyacı kitabı ile ilgili yorumunuz nedir ? ben fazla abartıldığını düşünüyorum.ayni dönemlerde Khaled Hussain'in kitaplarını ve kürk mantolu Madonnayi okumuştum, çok farklı türler olmasına rağmen simyacı bunlar kadar etkileyici olmadı bende.
                    nickiharuto
                    Güzel başlık teşekkürler. Benim etkilendiğim kitaplardan birisi, (kafka-dönüşüm) okurken baya etkisine girmiştim. kült kitap sevenler okuyabilir. Kafka kitapları bir arkadaşının ısrarı ile yayınlanabilmiş. arkadaşı ısrarcı olmasa biz kafkayı hiç taniyamazdik. yaşamından bana ilgi çekici gelen birde bu var.
                      nickiharuto
                      Kitaplığa koymak istediğim kitaplardan biri de, benim hayatıma dokunmuş bir kitaptır. Kişisel gelişim deyince bazı arkadaşlar sevmezler pek. kitaplar bence ilaçtır hangi kitabın kime iyi geleceğini bilemezsiniz. Köşeye sıkıştıysaniz hayat size aman vermiyorsa tavsiye ederim. Bazı kahramanlar pelerin takmaz. kitap yazarlar...
                        eski_bi_tanidik
                        Bin muhteşem güneş
                        /
                        0

                        Tarihe Göre

                        İçerik bulunamadı.