0
2 Eyl 2020
Koronasız Günlerin İnsana Bi' Garip Gelmesi
Geçenlerde YouTube'da bir konser kaydı izliyorum. İnsanlar iç içe, aynı mekan içinde dip dibe, bir grup ortada birbiriyle dans ediyor, şarkıcı seyircilerin arasına karışıyor Çok değil 6-7 ay önce temastır, mesafedir hiç gündemimizde bile yoktu. Bu tip şeyler normaldi. İnşallah normal sosyal hayata döneriz.
Evet, geçen yıl benim de katıldığım bir arkadaşımın düğün videosunu izledik. Çok garip hissettim. Sosyal mesafesiz, maskesiz, bol öpmeli görüntüler bana tuhaf hissettirdi.
Bilinçli bir kesimimiz kurallara alıştı ve esnetmeden uyguluyor. O yüzden korona öncesine dair tüm görseller tuhaf geliyor. Kanıksadık bu durumu ve ben bunun bir iç disiplin ve iyi bir şey olduğunu düşünüyorum.
Sanki korona hep vardı hayatımızda gibi geliyor bana da. Sokağa çıkmaya korkuyorum artık.
Ben sevdim bu korona günlerini. İnsanlarla hep bir mesafe hali falan bana iyi geliyor. Kalabalıkları sevmiyormuşum ben.
Özlemdir o özlem. O kadar özlüyorum ki o günleri. Koronadan önceki hayatımın geri gelmesini rica ediyorum ama artık gerçekten yeter.
Aslında her geçen günün bugüne göre garip geliyor olması çok tuhaf. artık durumları idrak etmekte zorlanır olduk.
Sokakta maskesiz insan görmek artık garip geliyor. Gerçekten bir musibet bin nasihatten evla imiş.