Kitap Alıp Okumama Hastalığı: Tsundoku
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      derinfeylesof
      Ben sadece bende mi böyle bir alışkanlık var? Diyordum ama bu kitap alıp alıp okumama hastalığı yani tsun-doku Japonya, Kore ve Çin'de oldukça yaygın bir hastalıkmış. Aldığım kitapları okumayıp, üstüne yenilerini alıp bunu bir döngü haline getiriyormuşum fark etmeden. Bu hastalığın da olayı buymuş zaten 😂😂 Kitapları alıp alıp okumamak ve okumamanın suçluluğuyla yeni kitaplar alarak suçluluk duygusunu bastırmaya çalışmak. Var mı aramızda benim gibi olan? Kitap alıp alıp okumayanlar olarak sayımızı bilelim 😂 Belirtilerini de şöyle; elektronik ortamda ktap okumaktan hoşlanmazlar, kitaplarını kimseye ödünç vermezler, her yeni çıkan kitaba sahip olma isteği duyarlar, kitap okumaktan çok kitaplığn dolu olmasından keyif alırlar.
        rafadanlop
        Yalnız olmadığım için çok mutluyum! Ben de çok yapıyorum bunu. Devamlı yeni kitap alıyorum ama bakıyorum ki okumadığım çok kitap var.
          evet_efendim
          bu hastalık igrenccc bende de var malesef
            darth-vader-father
            Abicim okumayacaksanız verin okuma ateşi ile yanan birine daha güzel hediye mi olur
              kisi
              Ben bu sıra daha önce kütüphaneden alıp okuduğum, sesli kitap olarak dinlediğim ve az ya da çok keyif aldığım kitapları alıyorum. Yıllarca direndim ama en son dayanamadım. Okuduğum kitaplar listesini yıllar önce kaybettim ama arada denk geldikçe aklıma geliyor bu iyiydi bu kötüydü diye.
              /
              0

              Tarihe Göre

              İçerik bulunamadı.