Kişi İsterse 18 Yaşından Küçükken Evlenebilmeli mi?
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      muzlu-pasta
      Şimdi annanem ve dedem 13 yaşındayken birbirlerine asık olmuşlar şuan 83 yaşındalar ve hala birbirlerini çom seviyorlar bu durumda aşkın yaşı yomturu aşk evliliginin yaşı yoktura kaydırabilirmiyiz?
        me_out_bye
        Hayır. O zaman çocuk ve ergen. Ve o dönemlerde kişi doğru kararlar veremeyebilir hayat tecrübesi az olduğu için. 18 yaş o yüzden var. O donemleri atlatsı hele bi yetişkin olsun diye. 20 ye doğru. Bu kişiye görede değişir. Kimisi daha geç yetişkin olur ben geç çıktım ergenlikten.
          -lucy-
          Hayır. Daha neyin ne olduğunu bile anlayamaz insan. Sorumluluklar, görevler.. Daha ergenlikten çıkmamış birine verilebilecek şeyler değil bunlar. Aileside izin vermemeli, kendiside yapmamalı. 18 yaşında bile evlenenler beni bi garip yapıyor. Daha çok gençler, çil çil gidiyorlar.. 18 yaşından küçük evlendirmek veya evlenmek, suçtur.
            maskoff
            avukat bi arkadaş vardı burada. 18 yaşından küçük birilerinin evlenme şartı neydi?
              slmbnarda
              He aq 9 yaşında evlenebilmeli
                amira
                yok anasının ...
                  imailahorsilahh
                  Evliliğin yaşı vardır Muzlu, extra sorumluluk, gereksiz yükler alırsın, sahiplenme, tahakküm ve de söz geçirme durumu da gelişebilir. Ayrıca 13 yaşından bahsediyoruz. İkisi de daha çocukmuş. Dönemin şartları, tarafların şahsi beklentisi günümüzden tamamen farklıydı. Kuru ekmek yer doyarlardı belki, mutlu, kanaatkar ve sevgi dolulardı. Dönemin iptidai şartlarına rağmen. Şimdilerde onca imkan olmasına karşın tahammülsüz, maymun iştahlı ve de memnuniyetsiziz. Yani olacak iş değil, aslına bakarsan evlilik olacak iş değil.
                    theguard
                    17 yaşında ev kirası derdine düşürülüyorsam evlilik derdine de düşürülebilirim ama herkes razı olacak ve AŞK olacak 😂😂
                      tsukyomi
                      18 yaşındaki ''çocuk'' bile ne istediğini bilmiyor, ne demek 18 yaş altı evlenmesi yahu? O yaşlarda aşk en son seçenek olmalı, evlilik ise seçenek dışı kalmalı. Sonra eğitimsiz aileler ve onların yetiştiremediği çocukları ortaya çıkıyor, aile perişan, çocuklar daha da perişan. Aslında evliliğin 20'li yaşların üstünde yapılabilmesi şartı gelse çok daha iyi. Daha ne istediğini bilemeyen kimlik bunalımındaki gençlere böyle büyük bir sorumluluğun yüklenmesi suç sayılmalı.
                        mrsnl33
                        Evlilik ciddi bir iş sonuçta,o kararı almak için de belli bir zihinsel olgunluğa erişmek gerekiyor.Bu da 18 yaşından önce pek mümkün değil.
                        /
                        0

                        Tarihe Göre

                        İçerik bulunamadı.