Kişi İsterse 18 Yaşından Küçükken Evlenebilmeli mi?
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      muzlu-pasta
      Şimdi annanem ve dedem 13 yaşındayken birbirlerine asık olmuşlar şuan 83 yaşındalar ve hala birbirlerini çom seviyorlar bu durumda aşkın yaşı yomturu aşk evliliginin yaşı yoktura kaydırabilirmiyiz?
        tsukyomi
        18 yaşındaki ''çocuk'' bile ne istediğini bilmiyor, ne demek 18 yaş altı evlenmesi yahu? O yaşlarda aşk en son seçenek olmalı, evlilik ise seçenek dışı kalmalı. Sonra eğitimsiz aileler ve onların yetiştiremediği çocukları ortaya çıkıyor, aile perişan, çocuklar daha da perişan. Aslında evliliğin 20'li yaşların üstünde yapılabilmesi şartı gelse çok daha iyi. Daha ne istediğini bilemeyen kimlik bunalımındaki gençlere böyle büyük bir sorumluluğun yüklenmesi suç sayılmalı.
          imailahorsilahh
          Evliliğin yaşı vardır Muzlu, extra sorumluluk, gereksiz yükler alırsın, sahiplenme, tahakküm ve de söz geçirme durumu da gelişebilir. Ayrıca 13 yaşından bahsediyoruz. İkisi de daha çocukmuş. Dönemin şartları, tarafların şahsi beklentisi günümüzden tamamen farklıydı. Kuru ekmek yer doyarlardı belki, mutlu, kanaatkar ve sevgi dolulardı. Dönemin iptidai şartlarına rağmen. Şimdilerde onca imkan olmasına karşın tahammülsüz, maymun iştahlı ve de memnuniyetsiziz. Yani olacak iş değil, aslına bakarsan evlilik olacak iş değil.
            -lucy-
            Hayır. Daha neyin ne olduğunu bile anlayamaz insan. Sorumluluklar, görevler.. Daha ergenlikten çıkmamış birine verilebilecek şeyler değil bunlar. Aileside izin vermemeli, kendiside yapmamalı. 18 yaşında bile evlenenler beni bi garip yapıyor. Daha çok gençler, çil çil gidiyorlar.. 18 yaşından küçük evlendirmek veya evlenmek, suçtur.
              karolunita
              Ergenlik şeyiyle herkes biriyle evlensin dimi? Sonra da şey ''AnnE rEdbull İçmiŞtim hAtıtlAmıyorUm" jgkdkbkfmhk
                eliymalik
                mal mısınız siz? 18 yaş sınırı neden vardır biliyor musunuz? 18 yaş insan beyninin gelişimini tamamladığı yaştır. bu nedenle evlenme, ehliyet alma, silah bulundurma, seçme seçilme, oy verme, alkol alma, sigara içme, gece kluplerine girme yaş sınırı 18 dir. 18 yaşından küçük olan bireyler aklı tam olarak gelişmemiştir. 17 yaşında aşık dahi olsa evlenmesine kesinlikle izin verilmez.
                  badideasensei2
                  Elbette hayır. Çevremden örnek vereyim. Annem 15 inde evlendi, yemek yapmayı dahi bilmiyordum nişanlandığımda babanızdan hoşlanıyor ve sevgili olduk zannediyordum diyor. Her gece yanımıza gelip üstümüzü kendisi örtüyor; bir gün sordum anne kocaman oldum neden halen sen geceleri üstümü örüyor öpüp gidiyorsun diye, Bana senin yaşında hamileydim ben babanızı ne kadar seversen seveyim insan çocuk yaşta annesini istiyor dedi. Dayım da 15 inde evlendi. Şu an içinde kalanları yapamadığı için çok sorumsuz bir eş ve baba. Anneannem 14 ünde evlenmiş, ilk 2 bebeğini kaybetmiş. Halam 16 da anne oldu, bebeğine bakamadı kolayca annesi yardım etmiş , yemek yapmayı bile eşi öğretmiş. Hoşlanırsın ama 18 den önce evlilik olmaz. Hayatta bir özgürlüğün bireysel iraden yok, Üstüne vücudun halen gelişiyor.
                    rubywoo
                    Beşikte evlensin niye bekliyor ki .
                      kshmr
                      30 yaşından önce, mesleğini eline almadan, böyle bir kararın verilmesini yanlış buluyorum. İnsanların planları değişir, hayatını değiştirmek ister, dünya görüşü değişir, her şey olabilir. İnsanlar kendilerine ket vurmamalı bu şekilde. Biraz vizyon sahibi olmak yeterli olur.
                        amira
                        yok anasının ...
                          merve-dag5
                          Aga eskilere bakınca 18 yaşından küçük evlenenler çoğunlukta ama onlar öyle bir eğitiliyorlardı ki evliliği ,genç yaşta anne baba olmayı ,eş olmayı ,yemek vs yapmayı biliyorlardı . Simdikilere bakıyon 20 yaşında yemek yapmasını bilmiyor Yanı demem o ki şu zamana bakarsak 18 yaşından küçükler evlenmemeli, evlenilirse iki tarafa da yazık olur
                          /
                          0

                          Tarihe Göre

                          İçerik bulunamadı.