Kibarlık, Dürüstlük Gibi Davranışların Bir Boka Yaramaması
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      gaziosmanpasacumhurbaskani
      Üzerinde çok düşünüp, üzüntüden harap olduğum bir konu. Halk arasında erdemli davranışların gösterilmesi sürekli teşvik edilirken, aslında bunların bir boka yaramaması durumudur. Nerede çakal, hırsız, barbar varsa mal, mülk sahibi olmuş yada toplumda çekinilen, saygı gösterilen kişiler haline gelmiştir. Nezaket ve kibarlık acizlik, dürüstlük ise salaklık, saflık olarak nitelendiriliyor aslında. Nitekim bu erdemli davranışlarda bulunan kişiler ülkemiz toplumunda ezilmiş durumda. Ticarete fesat karıştırıp malına mal katan esnaflar "abi, ağa" konumundayken, diğeri ise "ensesine vur, ağzından lokmayı al" statüsünde. Yolda yanlışlıkla çarptığın kişiye pardon dediğinde karşıdaki "ben bunu döverim" diye düşünürken, özür dilemek yerine "dikkat etsene lan" dediğinde karşıdaki kişi haksız da olsa senden çekinir hale geliyor. Tersine evrim gibi bir sürece girdik. Konu başlığı aslında NE YAZIK olmalı
        lutfen-ama
        Bunlar hep işe yaramıyor, tersine evrim değil bu evrimin ta kendisi zaten. Şu an büyük olan devletlerin hepsi çok barbar olduğu için ayakta misal. Nezaket sahibi insanlar tarih boyunca güçsüz olarak nitelendirilmiş ve geri plana itilmişken barbar olanlar iyi savaşçı olarak kabul edilip kahramanlaştırılmıştır. Şu an hayat hikayesi kahramanca anlatılan çoğu kişi barbar, kaba kişilerdir zaten sorun sanırım bunun farkedilmeye başlanması. Gelişiyor muyuz ne?
          catherine-earnshaw
          Dürüstlüğü boş verin de kibarlık mevzusu şu zamanlarda farklı işleyebilir. Artık insanlar saatli bomba gibiler, tahammülsüzler, ekonomi sağ olsun... Şu durumda bir güler yüz, iki güzel söz sizi öldürmez.
            thetalentedmrripley
            Dürüstlük her zaman işe yarar, işe yaramayan saf (temiz kalpli olma anlamında değil saftirik, avanak olma anlamında) olmaktır. Nezaket, saygı ve tevazu gibi erdemler ise yerinde, dozunda olduğu ve hak edene gösterildiği sürece işe yarar. Bu şekilde olmazsa acizliğe, ezikliğe, kendini kullandırmaya, hor görülmeye dönüşür. Bunlar çok kıymetli erdemlerdir. Hiç bir yerde itibar görmüyor olsa bile bu erdemlere sahip bir insansanız -bir önemi var mıdır bilmem ama- en azından benim saygım, sevgim ve takdirimin sizinle olduğunu bilin isterim.
              me_out_bye
              Günaydın ve maalesef. Şu anda çocuğuna yapabileceğin en büyük kötülük terbiyeli iyimser bir çocuk yetiştirmen. Kendini korumayı bilen olarak yetişmeli insanlar.
                tsukyomi
                İnsanların doğasında vardır kötülük, şaşırtmıyor bu durum açıkçası. Fakat bir boka yaramıyor diye de aynı yoldan gitmek zorunda değilsiniz. Kötü bir ordunun hakkından ancak kötü savaşmayı bilen iyi bir ordu hakkından gelir. Yani vurduklarında diğer yanağınızı dönmeyeceksiniz, duruşunuzdan da ödün vermeyeceksiniz. Böyle böyle kazanır iyilik. Millet uçurumdan atlıyor diye siz de atlamayacaksınız ya.
                  eksi_pirasa
                  bu devirde herkes or*spu çocuğu olmuş kibar davranıp kendinizi üzemeye hiç gerek yok dotlar
                    sairsel
                    Kibarlığın ve dürüstlüğün her zaman itibarını görmüş birisi olarak bu yazdıklarınıza katılmıyorum. Her ne kadar toplum kötülüğü içsellestirip yobazlığa doğru gitse bile kaba davrananlara her zaman yokuş yapmayı da karşı koymayı da bilmek lazım.
                      iceel
                      İnsanlara kendim için nezaket gösteriyorum. Daha iyi hissetmemi sağlıyor. Karşımdaki anlar anlamaz o onun sorunu. Dürüstlük ise ayrı konu. Kimsenin dürüst olduğuna inanmıyorum. Ben dahil herkes rol yapıp yalan söyler. İyi rol yapıyorsak kendimizi bile dürüst olduğumuza inandırırız
                        mrsnl33
                        Bi itibar görmesek de kibar ve dürüst olmaya devam
                          asgardian-mjolnir
                          "Sahip olduğumuz tek şey dürüstlük zaten o da beş para etmiyor" tarzında bir replik vardı sanki
                          /
                          0

                          Tarihe Göre

                          İçerik bulunamadı.