Kendi Yaşamına Son Vermenin Hak Olması Gerekliliği
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      apollonia-corleone
      Uzun süredir düşündüğüm bir konu.İnsan olarak hayata kendi isteğimizle gelmedik.Hayatta bir amacı bulunmayan,yaşamaktan sıkılmış,artık yaşamak istemeyen insanların hayatını kendi iradeleriyle sonlandırmak istemeleri bence bir hak olmalı.Devlet de bu hakkı o kişilere son bir devlet görevi olarak gerçekleştirmeli.Evde bileklerini kesmiş veya kendini asmış bulunmasındansa hastane ortamında işlemin gerçekleştirilmesi bence makul bir istek.Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?
        kanadadabiryusuf0
        Kendi canına değer vermeyen birisine hükümet hiç değer vermez.
          handeyakar07official
          Evet hak. Ve özgür bir hak. Yani yapabilirsin. Ama yapma hayatını güzelleştirmeyi dene. Ama her şeyi de devletten bekleme. Devlet niye seni öldürsün ya saçma sapan fikirler. Başka işi gücü yok.
            maskoff
            devletin görevlerinden birisinin kişinin yaşamını almak olduğunu düşünmüyorum. bu çok felsefi bir konu aslında. devlet ölmeyi hak eden katilleri bile idam etmiyor. devletin böyle bir politikası olmamalı. bir teröristle çatışmaya bile girilse devletin ilk görevi etkisiz hale getirmek. bunun anlamı illa öldürmek değil. vicdani olarak yani kişisel olarak böyle bir hakkın olmasını isteyebilirim ama devlette bu kararı verecek bir yönetici olsam, bu karar alınırken imzalamaya vicdanım el vermez. sonuçlarını kaldıramayabilirim.
              cinayetvaraga
              zaten tutan yok. ama hayat bu kolayıyla zoruyla devam ediyor. tadını çıkarmak lazım.
                patronicee
                Bir başkasını zorla intihara mecbur bırakıp kendi kendini öldürtürüm nasıl olsa kendini öldürme hakkı var diye soruşturma bile açılmaz ve katil ben ortalıkta rahat rahat gezeyim. Bu yalnızca şuan aklıma gelen. Bunun gibi bir çok saçmalık çıkardı ortaya.
                  me_out_bye
                  Saçmalık. Üst konu. Ama çok yaşlı ve hastasındır. Artık katlanamadığın acılar tedaviler çekiyorsundur. İşin ucunda düzelme falan ihtimalide gözükmüyordur. O halde kişi uyutulabilir bence kendi rızası ile güzel bir şekilde serum falan narkoz gibi uyuya kalıp yavaşça. Daha sonra durdurulması falan sağlanır sisteminin bir şekilde. 😑😞 🕴. Bunun dışında kabul edilemez. Bu anlattığımıda tvde gördüm. Bir abi bu hakkı istiyordu çok yaşlıydı. İnsanlarda bunu tartışıyordu avrupada. Sonuç ne oldu bilmiyorum.
                    nickimdebileolmaz
                    Beli bir yaşa erişmiş ve olgun insanların vermesi gereken karar çünkü bazı insanlar ufak tefek nedenlerden dolayı kendimi öldüreceğim diyebiliyor.
                      lutfen-ama
                      Neden herkes bu fikre karşı? İnsan hakları bildirgesi yaşama hakkını koruyor ama yaşama hakkının hak olabilmesi için tersinin tercihi de mümkün olabilmeli. Tek partili dönemlerde seçim yapmak ne kadar demokratik olur ise ölüm hakkının olmadığı bir dünya da yaşama hakkı da o kadar demokratik olur. Tek seçenek seçenek değil emirdir.
                        ceviz-agaci
                        Devlet senin yasamanı ister sen bir parasın onun gözünde yaşarken aç kalmamalısın para harcamalısın elektrik su doğalgaz ev kirası faturalar bunları ödemelisin ki devlet yaşasın
                        /
                        0

                        Tarihe Göre

                        İçerik bulunamadı.