Kadir Şeker Olayından Sonra Bir Kadına Şiddet Uygulandığına Tanık Olsanız Müdahale Eder misiniz?
    • Popüler
    • Tarihe Göre
    Vidiom
    Bu başlığa vidio eklemek için telefonundaki dio uygulamasından giriş yap!
      arak_nus
      Kadın olarak artık korkularımız daha da artmaya başlamıyor mu? Yardımın karşılığı 12 yıl mı olmalıydı? Ben bu sorulara üç aşağı beş yukarı herkesin tahmin ettiği cevaplar veriyorum.. Vicdan, insanlık mı? Yoksa Özgürlüğünüzden olmak mı? Hayat yeterince zorken, bu tarz adeletsizlikler bizi bir bir parçalıyor. Sanırım artık insanlar, buldozer seyreder gibi kadının dayak yemesini, tartaklanmasını seyredecek.. Aksi olur mu sizce?
        luciferin_kizkardesi2
        Sarı mikrofon sorusu çalma alarmıı
          mehmet_08
          Olayı dramatize etmeye gerek yok hemen saldırmayın. Ortada 23 cm uzunluğunda sustalı bir bıçak var güya meyve soyuyor muş. İnsanlar bir katil zanlıdan halk kahramanı çıkartmaya çalışıyor. Direk kalbine saplamış suikastçiler gibi .Ortada kadının darp edildiğine dair bir iz de yok. Duyarın da dozu var
            redblack
            Simdi peach beyin soyledigine ek olarak, ifadesini degistiren bir kadin da var ortada. E haliyle bu da yargi kismini degistiriyor olayin. Mudahale eder miyim? Gercekten emin degilim. O an ki duruma bagli. Tatildeyken gordugum bir olayi anlatayim, kalabalik grup icinde bir hemcinsim bagira cagira yanindaki kadina agiza alinmayacak kufurler ediyordu grup icindekiler de kadin erkek gulerek tepki verdiler. Buna şahsen mudahale etmem.
              mervenizz_
              Korktum bu olaydan sonra. Zaten bende benzer olay yaşadım kız kavgası ayırdım polislik olduk dokunmam bundan sonra zaten kocası öldü değerli oldu. Belki bende ayırırım o da değerli olur kim bilir.
                tsukyomi
                Kadir Şeker olayında tuhaf noktalar var, objektif bakmak lazım buna. Ama müdahaleden ziyade artık kadınların da kendini korumayı bilmesi lazım. Bu ülkede öpüşürsen döverler, dövülürsen normaldir derler. Bir erkek tarafından şiddete uğrarken başka bir erkekten yardım beklemek işi yokuşa sürer. Bir iki dövüş sanatı öğrenin, birlikte olacağınız ya da çevrenize alacağınız insanları iyi seçin. Artık hayatınızın dizginlerini elinize alın. Onlara değil, kendinize emanetsiniz.
                  dr.rock
                  Elbette ederim, polisi ararım, fiziki şiddete engel olmaya çalışırım, çığlık atarım mk, eşrafı toplarım... Dikkat etsem de zarar görülebilir bu işin riskidir. Ama ben bunu görüp evime dönersem o vicdan azabı bana daha çok zarar verir. Bu tür olaylar bi insanı, insani görevlerinden alıkoyuyorsa o zaten şovmendir, geçiniz
                    me_out_bye
                    Bu devirdr edilmiyor ne yazıkki. En azından bu ülkede. Hiç yalan konuşmayalım hava civa yapma. Artık çoğu kişi sadece izler karışmak istemez. En fazla polisi ararsın falan ufak tefek çok kendini tehlikeye atmadan vicdanlı biri ise iyi biri? Öyle yardımci olmaya çalışır bi. Başka bir şey yapmaz kimse. Her yer bela. İnsanlar full kendini korumaya dönmüş. Daha kendi guvenliği yok kaldıki baskasina yardım edecek ? Başka ülkede olsaydık bayağı bir anlayışlı adil falan ? Belki yes. O zaman çekinmezsin. Çünkü kendinin kötü bir amacın olmadıgıni bilirsin ve digerlerinin sana destek çıkacagini bilirsin. Bu da bu eylemi yapmasıni kolaylaştırır. Ama bu zamanda burada ? Kimse karışmak istemez. -- En fazla olay bittikten sonra mağdurun yanına gidip bi el uzatabilir iyi insanlar. Kalk toparlan diye iyi kalpli insancıl davranış. 🤔 O ok. Ama diğeri sanmıyorum yapmaz pek çoğu kişi bulaşmaz artık. Herked hayatta kalma derdinde evine ekmek götürme ve bugünde başıma bir iş gelmesin modunda yaşıyoz. -- Burasıda ayrı konu: Durum böyle iken kalkmış birde bazılari tüm bilmem ne kıtasına kardeşliğine yardım edecekmişiz? La bi sie.. Yapacağıniz işi sizin..
                      samanyolundan
                      kadınlar erkeklere Allahın emanetidir,nerde görsem müdahele ederim,o kadın senin malın değil
                        imailahorsilahh
                        Yardım isteyende hiç mi suç yok? Öyle ya da böyle ortada bir cinayet vakası var olayı meşrulaştırma yanlısı değilim fakat sen sokağa çıkıp bangır bangır "yardım edin" diye bağrınıyorsan yardımına koşan çocuğa da sırt çevirmemen gerekir. Otur evinde ye o zaman dayağını ya da davanın, kadınlığının, onur ve insanlığını arkasında dur derler adama. Böylelikle toplumda bilinçli kesim tarafından onarılmaya çalışılan yaraların nasıl tekrar dağlanacağını hep birlikte göreceğiz. Anlayamıyorum bizler kadın ırkı ne zaman kendi farkına varıp gerçekten yalnızca kadın değil insan olduğu için dayatmalara, çirkinliğe karşı durup ağzından salyalar saçarak etiketleyen, horlayan, ısıran güruha karşı dimdik durup kendi benliğini tüm şeffaflığıyla, alenen ilan edercesine arkasında duracak. Ne zaman??
                        /
                        0

                        Tarihe Göre

                        İçerik bulunamadı.